dijous, 28 de febrer del 2013

Vermut abans de la Copa

Per anar fent boca abans de la Copa de la Reina d'aquest cap de setmana farem un vermutet amb algunes dades interessants que fan d'aquesta Copa una de les més atractives dels darrers anys.

Per començar, dotze subcampiones olímpiques es donaran cita a partir de divendres. De les tretze medallistes de Londres tan sols Lorena Miranda no disputarà la Copa. Si que hi seran Laura Ester, Anni Espar, Maica Garcia, Mati Ortiz, Jennifer Pareja i Pilar Peña amb el Sabadell Astralpool; Ona Meseguer i Ana Copado amb el Sant Andreu, Marta Bach i Roser Tarragó amb el Mataró El Tot; Laura López amb el Madrid Moscardó i Andrea Blas amb el Saragossa.

A aquestes dotze podem afegir-hi onze més (si bé algunes repeteixen). L'or del mundial júnior de Trieste també estarà ben representat a Sant Feliu: Marta Bach, Roser Tarragó, Anni Espar i Andrea Blas fan doblet mentre que Teresa Gorría, Lídia Escoda, Cristina Perez i Laura Vicente del Mediterrani; Mar Llisterri del Mataró El Tot; Helena Lloret del Sabadell Astralpool i Patri Herrera del Madrid Moscardó eren a Trieste i també seran a Sant Feliu.

Només per poder veure aquestes grans jugadores ja val la pena arribar-se al Complex de Sant Feliu. Fins a sis equips tenen el luxe de comptar amb alguna d'aquestes jugadores. El Sabadell Astralpool, ferm candidat al títol i per al qual tothom aposta. El Mediterrani i el Mataró El Tot, que oferiran un partidàs a quarts de final. El Sant Andreu, a qui sembla que la lliga se li està fent llarga. I els dos de fora de Catalunya, el Madrid Moscardó i la gran temporada que estan fent les madrilenyes i al Saragossa, exiliades a l'Stadium Casablanca a causa del tancament de la seva piscina.

Però i els altres dos? No desmereixen pas l'atenció del públic. Serà una Copa especial pel Terrassa. És la primera participació del club egarenc, que tot just disputa la seva tercera temporada a la màxima categoria. I jugarà la seva primera Copa en una piscina de bon record, ja que va ser a Sant Feliu on el Terrassa va aconseguir l'ascens aquell 8 de maig de 2010. I també serà especial per al club organitzador, el Sant Feliu ha posat moltes ganes i esforços en portar la Copa a la seva piscina. La van demanar ja l'any passat, però la fase final es va jugar a Sevilla. Enguany, amb ganes renovades i un munt de coses preparades faran un bon paper. Tant dins com fora de l'aigua, n'estic convençut.

Serà una Copa que enfrontarà germanes: Anni Espar al Sabadell Astralpool i Clara Espar al Mediterrani. O que les tindrà al mateix equip, com Anna i Raquel Roldán al Terrassa. O que ha vist com un germà jugava la Copa del Rei (Javier Gorría amb el Sant Andreu) i ara la germana jugarà la Copa de la Reina (Teresa Gorría amb el Mediterrani). O que tindrà àrbitres que han jugat la Copa de la Reina (Emma Campos).

Serà una Copa interactiva amb el públic. Serà una Copa que podrem veure, encara que en diferit, per la televisió. Serà una Copa que
 jo de vosaltres no em perdria.

Perquè la Copa, també en femení, mola!!!

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada