dimecres, 17 d’abril del 2013

Si, l'últim gran play-off

L'amic Dani Pajuelo publicava ahir al seu blog una entrada titulada "L'últim gran play-off?" on, molt encertadament, treu la bola de vidre i augura un futur força negre pel nostre esport. Cal dir que estic molt d'acord en tot el que diu i ho faig extensible a la categoria femenina.

Que els clubs no tenen un duro i cada vegada dedicaran menys recursos a les seccions esportives és un fet més que constatable en els darrers anys. Sense anar més lluny només cal veure com es plantejava la Primera Femenina l'estiu passat, amb més renúncies que no pas acceptacions. Val a dir que aquest estiu es planteja similar i comença a ser necessària una remodelació tant de Segona Masculina com de Primera Femenina. Remodelació que, d'altra banda, s'està discutint amb diverses propostes sobre la taula. I per la temporada que ve, tal i com apunta Dani Pajuelo, equips com el Sabadell (qui ja va presentar un ERO temporal a principis de gener), el Barcelona o el Mediterrani (per citar els que ja ha dit ell, als quals podríem afegir-ne més) retallaran encara més un pressupost que ja s'ha aprimat enguany.

Seguint amb les retallades però tornant al tema del play-off. Crec que és innecessari. Si entenem la lliga com la competició de la regularitat no em sembla lògic que t'ho acabis jugant al millor de 3 partits. Ni en waterpolo ni en cap esport. De fet, esports com l'handbol o, des de la temporada 2009/10, l'hoquei patins, han suprimit el play-off. I bé que els ha sortit la cosa. L'any passat, com recordareu, es va eliminar el play-off per facilitar la preparació olímpica de les dues seleccions espanyoles. I cada punt perdut a la lliga valia el seu pes en or. I si no, que li preguntin al Sabadell, que després de liderar la lliga fins la jornada 19 (a 4 pel final) va perdre a Madrid i va veure com l'Atlètic-Barceloneta l'avançava a la classificació i s'acabava enduent el títol.

Pel que fa a la Divisió d'Honor femenina l'altre dia una jugadora em va plantejar una pregunta: "de què ens serveix a la resta d'equips jugar el play-off si el Sabadell és tant superior?". Sàvies paraules tenint en compte, a més, que la classificació per Europa la determina la lliga regular i no pas el play-off.

Ja per acabar, una reflexió extreta del blog d'en Dani Pajuelo: "Sense l’empenta (des del meu punt de vista poc aprofitada) del Mundial de Barcelona 2013 i amb les grans reduccions de pressupost de les federacions i els clubs, el futur del waterpolo “professional” del nostre país cada vegada pinta pitjor.". Ho subscric al 100%.

Categories:

1 comentari :

  1. En mi modesta opinión los paly off solo tienen un sentido recaudatorio por parte del estamento de la federación que ingresa por partido jugado.

    ResponElimina