dimecres, 4 de juliol del 2012

L'efecte dominó

Fa uns dies parlava de la situació de l'Echeyde canari. Avui, amb la data límit d'inscripció ja passada, sabem que l'Echeyde té fins aquest divendres per reunir els 15.000 euros que li falten per a poder disputar la màxima categoria del waterpolo estatal. Hi ha, però, situacions igual o més alarmants.

Fa ben poc s'ha conegut a llista d'equips inscrits a les diferents categories estatals del waterpolo femení. Mentre que de les 12 places de Divisió d'Honor se n'ocupen, de moment, 10, només hi ha 6 equips inscrits a Primera Divisió: Rubí, Manresa, Leioa, Caballa, Esparta Alcorcón i L'Hospitalet. A aquesta llista s'hi podrien afegir els dos equips descendits de Divisió d'Honor (Concepción i La Latina). Tampoc apareixen a cap de les dues llistes ni GEiEG ni Ciutat de Palma, els dos equips que van aconseguir l'ascens a DH però que sembla que han renunciat no només a Divisió d'Honor si no també a Primera. Si, finalment, tots dos conjunts renuncien, serien els dos equips de Madrid qui podrien jugar a Primera.

Això suposa la renúncia del Martorell, un equip que feia ja algunes temporades que disputava la Primera Divisió i que se suma una llista que, per desgràcia, ja comença a ser ben gruixuda: Montjuïc, Universitat Autònoma, Vallirana, ...

Tampoc poden estar tranquiles les jugadores de L'Hospitalet. Si bé estan inscrites a Primera Divisió, el club riberenc està immers en un procés electoral i no queda clar si la junta gestora que governa el club abans de les eleccions té la potestat d'inscriure l'equip. L'Hospi, que ja ha renunciat a Primera Masculina i els nois jugaran a Tercera, té un alre handicap: el fet de no tenir cap categoria femenina li pot costar una multa de 6.000€. Tot i això, les jugadores són optimistes i creuen poder tirar endavant, almenys, un equip de categories inferiors.

Dos equips més estan a l'espera del que pugui passar. Els dos subcampions de la fase d'ascens a la temporada passada (Cuatro Caminos i AESE) podrien pujar directament a Primera per tal de suplir les nombroses baixes. Les situacions, però, són ben diferents. I és que mentre Cuatro Caminos sembla disposat aacceptar la plaça, els dubtes planen per damunt l'AESE. Ni la situació econòmica ni l'esportiva (un mínim de 6 jugadores ja han dit que no continuaran la temporada que ve) són les més favorables, però també és cert que, si com sembla, no s'omplen del tot les places i no hi ha descensos, és una bona oportunitat per engegar un projecte a mig termini amb les jugadores que quedin.

A tot plegat cal afegir que la RFEN té previst realitzar els sortejos de les diferents lligues nacionals abans de finals de mes. En resum: un estiu ben mogudet que acabarà de decidir, als despatxos, la categoria de cada equip. I l'últim, que tanqui la porta (si us plau).

PS: Prometo escriure alguna cosa sobre un dels tornejos que m'agrada mes, el Campionat d'Espanya Infantil per Clubs. Molt més enriquidor que qualsevol altre!!!

1 comentari :

  1. Disculpa pero no solo el Echyde no ha presentado el aval, ninguno de los otros once (excepto el Canoe) lo han hecho. Han incumplido una reglamentación de la RFEN, pero claro como los "buenos" pueden hacer lo que les de la gana. Vergonzoso el comportamiento de la RFEN con lka WAPA, permite lo que no debería (renuncias a competiciones nacionales...) Eso si si eres un equipillo de 3ª o 2ª y no puedes ir a un campeonato te meten una multa alegando siempre a la normativa. Realmente se estan cargando el waterpolo. Y disculpa pero respecto al campeonato infantil (que estoy de acuerdo que es más interesante) decirte que de nuevo por una "cacicada" de la RFEN hay equipos que han tenido que gastarse 800 0 1000 euros de más ya que han metido fuera de plazo a un equipo de tu tierra (sabes a cual¿no?) Lo dicho LAMENTABLE FEDERACIÖN. David Fernández

    ResponElimina