dijous, 4 d’abril del 2013

Catalunya guanya Gran Bretanya (16-10) en el seu debut

La Selecció Catalana ha guanyat contra Gran Bretanya en el seu primer partit. Clara Espar, als 4:39 del primer quart, ha marcat el primer gol de la Selecció.

Les protagonistes de l'històric debut de la Selecció // natacio.cat

La piscina de Sant Sebastià ha estat l'escenari escollit pel primer partit de la Selecció Catalana. Les noies entrenades per Jordi Valls s'han imposat a Gran Bretanya, vuitena als Jocs de Londres, per 16-10. El partit s'ha iniciat amb atacs poc clars per part de tots dos equips fins que Clara Espar ha foradat la porteria britànica. La jugadora del Mediterrani s'ha convertit, d'aquesta manera, en la primera golejadora de la Selecció. Chloe Wilcox ha posat un momentani empat a un poc després del primer gol català i a partir d'aquí les catalanes ja s'han deixat anar i han anat ampliant l'avantatge amb dos gols d'Ona Meseguer i un de Jennifer Pareja abans del primer descans.

Jennifer Pareja, qui ha estat la màxima golejadora del partit amb 5 gols, ha marcat un penal comès sobre Maica Garcia al principi del segon període. Però Gran Bretanya ha marcat dos gols seguits, tots dos d'Angie Wistanley-Smith, que deixaven el marcador en 5-3. Maica Garcia, després de fallar sola davant la portera, ha marcat dos gols seguits des de la boia i Frankie Painter-Snell n'ha fet un altre per les britàniques que ha deixat el 7-4 al marcador al descans.

La segona part ha tingut un caire més ofensiu per part de totes dues seleccions. Mentre les porteres feien tot el que podien per evitar més gols dels que hi ha hagut, les jugadores atacants anaven fent feina. Roser Tarragó ha tret el seu fuet per fer el 8-4, però Painter-Snell, aprofitant la 2a exclusió de Marta Bach, ha tornat la Gran Bretanya 3 per sota. Els intercanvis de gols han estat constants fins al 13-7 amb el qual s'ha arribat al final del tercer període.

El darrer període s'ha iniciat amb 2 gols de l'anglesa de Mataró. Ciara Gibson-Byrnes ha marcat un parell de gols, el 2n de penal, per posar el 13-9. Maica Garcia, en home de més, i Roser Tarragó, amb un dels seus xuts característics, han ampliat l'avantatge catalana fins al 15-9. El darrer gol de Gran Bretanya ha estat de Kathryn Fowler mentre que la jove jugadora del Sant Feliu Irene González ha fet el 16-10 que tancava el marcador.

Cal recordar que ahir, a Mataró, la Selecció Catalana juvenil va guanyar per 29-3 a Gran Bretanya.

Catalunya (16): Laura Ester, Laura Vicente (1), Judith Forca, Roser Tarragó (2), Mati Ortiz, Jennifer Pareja (5), Clara Espar (1), Maica Garcia (4), Marta Bach, Ona Meseguer (2), Bea Ortiz, Raquel Roldán, Ana Copado i Irene González. E: Jordi Valls.

Gran Bretanya (10): Robyn Jessica Nicholls, Chloe Wilcox (1), Fiona McCann, Frankie Painter-Snell (2), Anie Hay (1), Rosie Huck, Ciara Gibson-Byrne (2), Hazel Musgrove (1), Angie Wistanley-Smith (2), Fran Clayton, Kathrun Fowler (1) i Megan Gaunt. E: Szilveszter Fekete.

Àrbitres: Jaume Teixidó i Ernest Iñesta.
Parcials: 4-1 / 3-3 / 6-3 / 3-3