dissabte, 7 de novembre del 2009

Arrenca la Primera Divisió Femenina

Avui dissabte cinc equips catalans començaran el seu camí en la darrera competició nacional que es posa en marxa: la Primera Divisió Femenina. Tres dels cinc equips catalans no van disputar aquesta competició la temporada passada.
El primer dels equips nouvinguts és el GEiEG Fustes Molas. Les gironines van quedar últimes la temporada passada a Divisió d'Honor i van baixar de categoria de manera directa. Aspiren a tornar a pujar al màxim nivell del waterpolo femení i fa poques setmanes van quedar subcampiones de la Copa Catalunya de Primera Divisió al perdre la final contra el CN Manresa.
Un altre dels nouvinguts també prové de la Divisió d'Honor. El CN Rubí va perdre la promoció contra el CN Vallirana i va perdre la categoria. Presenta nombroses baixes d'importància a les seves files, com Alba Sánchez, Andrea Sampons i Berta de Dompablo, totes tres jugadores del Sant Andreu aquesta temporada.
Ben diferent és el cas del tercer català nouvingut a la categoria. El CN Martorell va disputar la temporada passada la Segona Divisió i es va guanyar la plaça a la fase d'ascens en un play-off molt disputat i emocionant. Les coses no van sortir com es volia a la fase d'ascens a Algesires, ja que es van perdre les semifinals contra el Cuatro Caminos i, d'aquesta manera, totes les opcions d'ascens. A mitjans de juliol, però, les coses van canviar. La renúncia del Moscardó B donava un bitllet a les de Joan Pérez per la Primera Divisó.
Els altres dos equips catalans ja van jugar aquesta competició la temporada passada. El CN Terrassa va quedar en tercera posició amb 33 punts (a 4 del segon classificat) mentre que el CN Manresa (vigent campió de la Copa Catalunya de la categoria) va finalitzar en cinquena posició amb 26 punts.
També és important destacar el debut del Leioa IT a la Primera Divisió. Les de Leioa es converteixen en les primeres biscaines que competiran en categoria estatal després de quedar segones a la fase d'ascens d'Algesires.

Primera Divisió Femenina - J1 - Dissabte 7 de novembre
15.30 CN Ciutat de Palma vs AR Concepción Ciudad Lineal
15.30 CN Terrassa vs CN Manresa
17.00 CN Cuatro Caminos vs CN Rubí
17.30 GEiEG Fustes Molas vs CD Waterpolo 98 02
18.30 Leioa IT vs CN Martorell

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada