dissabte, 9 de març del 2013

Els homes de més donen mig bitllet per quarts (15-5)

El CN Atlètic-Barceloneta ha fet un pas de gegant per ser present als quarts de final de la Champions League després de guanyar per 15-5 al DiGi Oradea romanès.
Felipe Perrone ha estat el màxim golejador del partit // Foto: waterpolopontevedra.com

El conjunt de Santi Fernández tenia molt clar que necessitava una bona renda de gols per no haver de patir a la complicada piscina romanesa i que una bona renda s'havia d'assolir concedint pocs gols. I així ha estat. En un primer quart on les defenses de tots dos equips s'han imposat clarament als atacs, els mariners han aconseguit foradar la porteria de Michal Gogola dues vegades, mitjançant gols en superioritat de Marc Minguell i David Martín.

La bona defensa local ha seguit al llarg del segon període, on el DiGi Oradea ha estrenat el seu marcador quan quedaven 2 minuts i 15 segons pel descans. Però en atac, l'Atlètic-Barceloneta ha ofert un recital. Fins a 6 gols han marcat els mariners en aquests segons 8 minuts, 5 d'ells en superioritat. I és que una de les claus del partit ha estat l'elevat percentatge de superioritats transformades pels locals (11 gols en les 16 jugades de superioritat, a més d'un penal transformat per Fran Fernández). També ha estat notable la varietat de golejadors: els 15 gols se'ls han repartit 11 jugadors diferents, amb Felipe Perrone com a màxim golejador del partit amb 4 gols.

Els romanesos només han plantat cara durant el tercer període, amb empat a 3 de parcial. En els darrers minuts el DiGi Oradea ha realitzat una defensa més dura, intentant evitar una golejada major. Però a l'Atlètic-Barceloneta aquest fet li ha servit per seguir marcant gols en superioritat, mentre la defensa no ha patit en tot el partit gràcies a les bones ajudes a la boia romanesa.

El partit de tornada es disputarà el proper 20 de març a les 8 del vespre a Oradea.

CN ATLÈTIC-BARCELONETA (15): Dani L. Pinedo, Josip Vrlic (1), David Martín (3), Balazs Sziranyi, Joshua Monpeat, Marc Minguell (3), Marc Roca (1), Fran Fernández (1), Antony Martin (1), Felipe Perrone (4), Rubén de Lera (1), Marko Petkovic (1) i Mario Lloret. E: Santi Fernández.

CSM DIGI ORADEA (5): Michal Gogola, Mircea Samuila, Botond Szabo (1), Nicolae Diaconu, Mihnea Chioveanu (1), Andrei Busila, Alexandru Matei (1), Alex Popoviciu, Andrei Cretu, Gheorghe Dunca, Alexandru Ghiban (1), Kalman Kadar i Bogdan Cimpianu (1). E: Laszlo Toth.

Àrbitres: Christophe Vanhems (FRA) i Vojin Putnikovic (SRB)
Parcials: 2-0 / 6-1 / 3-3 / 4-1