dimecres, 1 de maig del 2013

L'Atlètic-Barceloneta fa història i serà a Belgrad

El CN Atlètic-Barceloneta, en l'any del seu centenari, ha aconseguit la classificació per la Final Four per primera vegada a la seva història. Avui han tornat a derrotar al Vouliagmeni (16-10).

Amb un quart n'ha tingut prou el conjunt mariner per tenir dominat un partit al qual arribava amb una renda favorable de 5 gols. Marc Minguell ha estat el líder de l'Atlètic-Barceloneta als vuit primers minuts i quatre gols seus han ajudat a signar un primer parcial d'escàndol: 7-2 i mig bitllet cap a Belgrad comprat. A l'eficàcia ofensiva marinera cal afegir la solidesa defensiva, ja que els barcelonins no han encaixat cap gol en inferioritat fins després del descans i els grecs tan sols han pogut anotar 3 gols en els 16 primers minuts, un d'ells de penal.

El Vouliagmeni només ha pogut dominar el partit tornant del descans i durant uns minuts. I és que l'inici del tercer quart no ha estat massa bo per l'equip de casa i els grecs han marcat dos gols seguits. De fet, l'equip grec s'ha endut el tercer parcial per 3-4, deixant un 12-7 a l'inici del darrer període. Però ha estat un miratge i l'Atlètic-Barceloneta s'ha refet, tornant a dominar fins al final. El darrer quart, amb Mario Lloret com a substitut d'un gran Dani Pinedo, ha tornat a caure del cantó de l'Atlètic-Barceloneta per 4-3.

La festa ha estat ben grossa a la piscina de Sant Sebastià. I és que és la primera vegada que aquest club centenari, a qui aquesta setmana se li ha concedit la Creu de Sant Jordi, es classifica per la Final Four de la màxima competició europea. El rival a semifinals serà l'Estrella Roja de Belgrad i el repte és complicat. Però vist el nivell del waterpolo català aquests darrers mesos es pot somiar amb tot.

CN Atlètic-Barceloneta (16): Dani L. Pinedo, Josip Vrlic (4), David Martín, Víctor Flores (1), Joshua Monpeat, Marc Minguell (5), Marc Roca (1), Fran Fernández (1), Antony Martin (1), Felipe Perrone (3), Rubén de Lera, Marko Petkovic i Mario Lloret. E: Santi Fernández.

Vouliagmeni NC (10): Konstantinos Tsalkanis, Emmanouil Mylonakis (2), Georgios Chatzidakis, Andrija Komadina, Artin Elmisian, Ioannis Velonias (1), Christos Afroudakis (1), Dyonysos Karountzos, Angelos Vlachopoulos (3), -, Dimitrios Tigkas (1), Matthalos Voulgarakis (1) i Stylianos Protonotarios. E: Theo Lorantos.

Àrbitres: Massimo Savarese (ITA) i Nenad Golijianin (SRB).
Parcials: 7-2 / 2-1 / 3-4 / 4-3