dijous, 23 de maig del 2013

Al Sabadell Astralpool li toca patir per guanyar (9-10)

La piscina Joan Serra de Mataró ha estat l'escenari del primer partit de la final de Divisió d'Honor femenina, on el Mataró El Tot ha posat contra les cordes al favorit.

Roser Tarragó ha marcat un gol en el gran partit que ha jugat el Mataró El Tot // foto: rfen.es

Després d'una fase regular excel·lent, d'unes semifinals de play-off on no va donar opció al seu rival i de guanyar la Copa de la Reina i la Copa d'Europa, el Sabadell Astralpool encarava el primer partit de la final de lliga amb la llum vermella encesa. Tot i la recent incorporació d'Anni Espar (qui ve de guanyar la lliga universitària nord-americana amb els USC Trojans), les de Nani Guiu han notat la fatiga i la càrrega de les darreres setmanes. El Mataró El Tot ha intentat aprofitar aquest factor per endur-se el primer punt de la final i ha estat apunt d'aconseguir-ho. Les mataronines han tractat al Sabadell Astralpool de tu a tu en tot moment, avançant-se diverses vegades en el marcador, la primera d'elles gràcies a un gol de Roser Tarragó a falta de tres segons per finalitzar el primer període, al qual s'ha arribat amb 4-3 al marcador.

Un parcial de 0-3, amb gols de Szücs, Peña i Pareja, ha donat la primera avantatge de més d'un gol pel Sabadell Astralpool. Però les de Vicens Tarrés sabien que avui era el millor dia per derrotar al dominador de les darreres temporades i han arribat al descans un per sota (6-7).

El Sabadell Astralpool ha tornat a recuperar l'avantatge de dos gols amb un penal transformat per Jennifer Pareja. Dos gols del Mataró El Tot (Gibson i Snell), però, han empatat el partit a 8 abans del darrer descans.

Amb tot per decidir i una grada abocada tots dos equips han encarat el tram final de partit. El Sabadell Astralpool s'ha avançat amb un gol de Maica Garcia en superioritat numèrica. Pocs instants després, amb un gran gol de Carla Graupera des de la boia, les mataronines han tornat a posar l'empat al marcador. Cap dels dos equips aconseguia marcar gol, amb les defenses marcant bé les boies i bloquejant xuts exteriors. Fins que Maica Garcia, aprofitant una passada des de l'extrem, ha marcat el definitiu 9-10 a falta de dos minuts i mig per la botzina final. Tot tenir dues clares oportunitats, el Mataró El Tot no ha pogut fer el gol de l'empat i forçar la pròrroga. La darrera d'aquestes oportunitats l'ha tingut Chloe Wilcox, qui ha estavellat la pilota al cos de Laura Ester a falta de set segons.

En declaracions posteriors al partit Nani Guiu, entrenador del Sabadell Astralpool, ha reconegut que no arriben en el seu millor moment a la final. I és que després de la victòria europea a Eger, les vallesanes han hagut de recuperar partits de lliga aplaçats (fins a 5 partits han jugat en 9 dies) a més d'assistir a nombrosos actes i reconeixements.

Ara la final es trasllada a Sabadell on dissabte, a partir de les 11 del matí, hi ha doble ració de waterpolo amb el segon partit de la final femenina i el quart de la masculina.

CN Mataró El Tot (9): Carla Rodríguez, Míriam López-Escribano, Carla Graupera (1), Mar Llisterri (1), Roser Tarragó (1), Francesca-Painter Snell (2), Ciara Gibson (3), Marta Bach (1) i Chloe Wilcox. E: Vicens Tarrés.

CN Sabadell Astralpool (10): Laura Ester, Mati Ortiz, Helena Lloret, Anni Espar, Gabriela Szücs (2), Jennifer Pareja (4), Emma Morgen, Maica Garcia (3), Pili Peña (1), Marta Recio i Olga Domènech. E: Nani Guiu.

Parcials: 4-3 / 2-4 / 2-1 / 1-2
Àrbitres: Sisco Sánchez i JJ Aymerich, tots dos catalans.