dimecres, 22 de maig del 2013

Waterpolo en estat pur (7-8)

El tercer partit de la final de Divisió d'Honor ha necessitat la pròrroga per decantar-se, Vallesans i mariners han ofert un partidàs que s'ha acabat enduent el vigent campió.

El porter del Sabadell, Iñaki Aguilar, ha ofert un recital d'aturades // foto: natacio.cat

El partit ha començat amb defenses molt fortes per part de tots dos equips. Bona mostra d'això és el resultat del primer quart: 0-1 amb un solitari gol de Felipe Perrone en superioritat numèrica. Els dos porters, Aguilar i Pinedo, han començat a destacar des del primer minut. Aguilar, fins i tot, ha aturat un penal a Fran Fernández a mitjans d'aquest primer període.

El segon període ha caigut pel cantó local. Els vallesans, tot i encaixar el segon gol dels mariners (Minguell en u de més), han sabut capgirar el 0-2 i portar el partit a l'empat a dos al descans. Els gols del Sabadell han estat obra del californià Krumpholz, el primer de revés des de la boia i el segon en palmejar una jugada en superioritat.

El descans ha semblat ser més profitós pel Sabadell, que han deixat la seva porteria a zero durant aquests 8 minuts i s'han avançat de dos gols gràcies a dues superioritats anotades per Pere Estrany i per Gonzalo Echenique. Sota els pals del Sabadell, Iñaki Aguilar seguia exhibint-se i donava ales a l'afició local, que ha omplert la piscina de Can Llong i no ha parat d'animar.

La bogeria atacant s'ha desfermat en el darrer període. Si fins aleshores s'havien anotat només 6 gols (5 d'ells en superioritat), se n'han vist 6 més en aquests 8 últims minuts. L'Atlètic-Barceloneta ha empatat a 4 mitjançant Antony Martin (en superioritat) i Josip Vrlic. El mateix Vrlic ha comés un penal dos minuts més tard i Òscar Carrillo tornava a avançar al Sabadell. Però a la següent jugada un rebot ha afavorit als mariners, que han empatat el partit després que la pilota rebotés del pal al cap de Piralkov i entrés dins la porteria d'Aguilar. Amb empat a 5 s'ha entrat als darrers tres minuts de partit i José Rodríguez, home poc avesat a marcar gols, s'ha tret un gol de la màniga que tornava a avançar al Sabadell. Petkovic, amb un pal-gol magistral, tornava a posar l'empat al marcador a falta de minut i 20 segons pel final. Tot i els temps morts demanats pels entrenadors el marcador no s'ha mogut més i el partit anava a la pròrroga.

La primera part de la pròrroga ha estat del tot calmada pel que fa a gols. Cap dels dos equips ha aconseguit marcar, deixant la incògnita del vencedor per la segona part. Tots dos equips s'han abocat a l'atac en els darrers 3 minuts i ha estat l'Atlètic-Barceloneta el primer en marcar. L'autor del darrer gol del partit, Petkovic, ha tornat a marcar pels mariners en aprofitar una superioritat a falta de 2 minuts. Trenta segons més tard, però, Carrillo tornava a posar l'empat al marcador. Un gran gol de Marc Minguell, a falta de 37 segons i en home de més, ha fet pujar el 7-8 al marcador i tornava el factor camp a la Barceloneta.

Amb 2-1 favorable a l'Atlètic-Barceloneta el quart partit d'aquesta final es jugarà el proper dissabte a les 12:45 a la mateixa piscina d'avui. Si calgués cinquè partit seria l'endemà, diumenge, a les 12 del migdia a la Barceloneta.

CN Sabadell (7): Iñaki Aguilar, Òscar Carrillo (2), Borja Fenoy, Svilen Piralkov, José Rodríguez (1), James Krumpholz (2), Gonzalo Echenique (1), Xavi Vallès, Pere Estrany (1), Iván Carabantes, Marc Soler i José María Motos. E: Gabi Hernández.

CN Atlètic-Barceloneta (8): Dani L. Pinedo, Josip Vrlic (1), David Martín (1), Balazs Sziranyi, Joshua Monpeat, Marc Minguell (2), Marc Roca, Fran Fernández, Antony Martin (1), Felipe Perrone (1), Rubén de Lera, Marko Petkovic (2) i Mario Lloret. E: Santi Fernández.

Parcials: 0-1 / 2-1 / 2-0 / 2-4 / 0-0 / 1-2
Àrbitres: Jaume Teixidó i Xevi Buch, tots dos catalans.