dilluns, 28 de novembre del 2011

El waterpolo de L'Hospitalet es queda sense veu

Andrés Rubio, Òscar Milla i Jordi Mèlich, conductors del programa Temps Afegit de Ràdio L'Hospitalet // Foto: Ràdio L'Hospitalet

L'Ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat aprovarà en el ple del proper divendres 2 de desembre un pla econòmic que, entre d'altres coses, suposarà la supressió de la ràdio i la televisió pública de L'Hospitalet. La raó, segons comenta l'alcaldessa Núria Marín al seu blog, és l'elevat cost (2.750.00€) d'aquest organisme públic.

Amb aquesta decisió s'apaga una veu de 30 anys que ha anat seguint l'actualitat del waterpolo a la segona ciutat de Catalunya. Personalment guardo un molt bon record del tracte que donen al nostre esport els professionals d'aquella casa. Cada cap de setmana estan atents als resultats dels equips absoluts del CN L'Hospitalet i de l'AESE, enviant sempre que poden un micròfon i una càmera per enregistrar ni que sigui dos minuts de partit i donar veu als entrenadors i jugadors. El seguiment que ens van fer a la fase d'ascens de Ceuta va ser molt més que modèlic: al no poder enviar cap periodista fins a Ceuta trucaven al mòbil del Jordi, que el tenia una de les jugadores descartades a la grada i narrava un trosset de partit. Durant tres dies Ràdio L'Hospitalet va ser per nosaltres el mitjà que teníem per expressar als de casa com ens sentíem des d'una piscina.

També exemplar va ser el play-off de la temporada passada. Mai, des de que tinc ús de raó, havia sentit una retransmissió de waterpolo per la ràdio. Mai. Doncs aquell dia n'hi va haver. Un derbi hospitalenc per Ràdio L'Hospitalet. Sense oblidar el seguiment de la ràdio i la televisió de les tres edicions del Torneig Aleví i Infantil de l'AESE. De fet, l'Andrés Rubio va ser la primera (i només n'hi ha hagut una altra, un noi de COM Ràdio) que em va entrevistar parlant de waterpolo. Acabàvem de guanyar la primera edició del Torneig de l'AESE en categoria aleví amb els nanos de l'Hospi.

Quan penso que a partir de l'u de gener aquesta veu s'apagarà em sento trist. Una mala notícia pel món de l'esport i pel món de la comunicació local. Des d'aquí un fort reconeixement per en Jordi Mèlich, l'Andrés Rubio, l'Òscar Milla i tota la família que ens ha deixat parlar i expressar-nos des d'una piscina. Aquí us deixo un link per donar-los suport. Companys de la Ràdio i la Televisió de L'Hospitalet, una abraçada ben forta i no abaixeu mai els braços en aquesta lluita per salvar un mitjà de comunicació local.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada