dijous, 13 d’octubre del 2011

Sorpreses a l'arrancada de la lliga de DH masculina

La primera jornada de la Divisió d'Honor ens pot donar una idea del que es veurà aquesta temporada. En una lliga sense play-off cada punt perdut costarà molt de recuperar. Així deu pensar Santi Fernández, entrenador del campió dels darrers anys, el CN Atlètic-Barceloneta. I és que el conjunt mariner s'ha deixat els primers punts de la temporada a la piscina del CN Sant Andreu. La Pere Serrat ha vist un parcial ampli en el primer quart (4-5). A principis del segon quart els mariners han ampliat l'avantatge fins al 5-7, però dos gols d'Edu Mínguez i un d'Arnau Escarré han capgirat el marcador i han deixat el 8-7. El tercer quart ha deixat un desencert visitant i tan sols un gol dels andreuencs. Amb 9-7 s'ha entrat als 8 darrrers minuts, però Aleksandar Ciric s'ha carregat l'equip a l'esquena i ha marcat 2 gols per empatar a 9. Marko Mijatovic ha avançat altra vegada els locals, que han tingut una altra oportunitat per rematar el partit. Tot i això, Marc Roca ha salvat els mobles per l'Atlètic-Barceloneta quan quedava poc més d'un minut per acabar.

Una altra de les sorpreses de la jornada s'ha viscut a la Ciutat Esportiva del CN Montjuïc. El conjunt de la muntanya màgica feia una dècada que havia jugat el seu darrer partit a la màxima categoria del waterpolo estatal. Avui s'enfrontava al recent campió de Copa, el CN Barcelona, a qui ja es va veure fluix dissabte passat a la Supercopa jugada a Molins de Rei. Aquesta tarda els cenebistes tampoc han tingut sort i han donat una alegria als seguidors del Montju. El conjunt verd-i-blanc s'ha endut els tres punts gràcies a una ajustada victòria per 10-9.

La tercera sorpresa de la jornada s'ha viscut a Mataró. El CN Mataró Quadis ha vençut per la mínima (7-6) al segon classificat de l'any passat, el CN Terrassa. El partit ha començat amb alternances al marcador fins al 3-4 amb que s'ha arribat al descans. Els egarencs han ampliat el marcador fins al 3-5, però un immens Àlex Codina a la boia (suplint la baixa de Romain Blary) i Florin Bonca han capgirat el marcador fins al 6-5 del final del tercer període. Els darrers 8 minuts han tingut una tensió extrema, amb pocs gols (un per cada equip) i han donat els tres primers punts de la temporada pel Mataró Quadis.

El primer líder de la temporada és el Real Canoe Isostar, que ha apallisat al Waterpolo Túria per 21-6. El segon classificat és el CN Sabadell, que aquest cap de setmana va jugar competició europea a Nàpols, i avui ha guanyat 14-10 al CE Mediterrani. L'alytre equip català de la categoria, el CN Catalunya, ha perdut per 11-10 en el seu desplaçament a la piscina del Waterpolo Navarra.

Per la seva banda, l'únic equip català que avui jugava a Primera, el CN Molins de Rei, ha guanyat per un ajustat 9-8 a l'Askartza Leioa biscaí entrenat per l'olotí Joan Lluís Albella.