dimecres, 19 d’octubre del 2011

El Montjuïc salva el liderat en un partit tens

El CN Montjuïc reforça el seu liderat després de la victòria, ahir a la nit, per 11-10 davant el CN Sant Andreu en un partit avançat de la tercera jornada de la Divisió d'Honor masculina.

El conjunt verd-i-blanc va sortir com una piconadora disposat a demostrar que el seu liderat no era casual. Els jugadors d'Ivo Dimitrov van capgirar el 0-1 inicial de Dani González i el van deixar en un 7-1 quan quedava 1.17 pel descans gràcies a l'encert de Tony Martin, Alfons Cànovas, David Casadevall i Mate Balatoni. En defensa, el Montju tancava línies al voltant de la boia visitant i deixava que els andreuencs xutessin de lluny. Omar Montiel, però, va aturar tots els llançaments que anaven entre els tres pals. El Sant Andreu començava a inquietar-se, sabedor de que era un molt mal resultat. El seu entrenador, Carlos Bellón, va veure la segona targeta groga abans de la mitja part i va haver de ser Jordi Himblau qui es fes càrrec de l'equip. Amb aquest 7-1 demolidor s'arribava al descans i les coses no van començar millor al tercer període, ja que el Sant Andreu va veure com Marko Mijatovic era expulsat amb susbtitució per joc violent. Quan quedaven 6.12 per acabar el tercer període Edu Mínguez va marcar pel St.Andreu, anotant així el primer gol després de gairebé 16 minuts. El partit va entrar aleshores en un intercanvi de gols i exclusions (fins a 33 en van xiular els àrbitres, incloses dues amb substitució, a més d'un penal per a cada equip). Aquest intercanvi de gols va afavorir el conjunt andreuenc, que amb un parcial de 2-4 deixava el marcador amb un 9-5 quan quedaven 8 minuts per jugar.

En el darrer període va ser on el Sant Amdreu va apretar més. Mentre seguia la tensió dins l'aigua, el Sant Andreu va anar retallant distàncies fins a col·locar-se dos gols avall (10-8 quan quedaven 6 minuts per acabar). Amb 4.28 per la botzina final el St. Andreu va demanar temps mort, si marcaven aquella jugada es posaven a només un gol, però no només no la van aprofitar, si no que el Montju va marxar de contraatac i Gabor Egedi marcava l'11-8. La tensió es va fer més palpable que mai i es va originar una primera picabaralla dins l'aigua. Un minut més tard, Dani González era expulsat amb susbtitució per joc violent i Jordi Timblau havia de deixar la banqueta amb una vermella per protestar. El Montju, però, enlloc d'intentar refredar el partit per assegurar-se els tres punts i un average còmode va seguir jugant igual. El Sant Andreu ho va tornar a intentar i Ivan Kucarov va tornar a posar els visitants dos avall (11-9). Amb aquest resultat es va entrar al darrer minut on una criaturada de Mate Balatoni va estar a punt de fer volar els tres punts de la muntanya màgica. Els àrbitres van marcar la tercera exclusió de l'hongarès i aquest va desplaçar deliberadament la pilota un parell de metres. El conseqüent penal, però, no va ser aprofitat per Kucarov, que la va enviar al travesser quan quedaven 48 segons de partit. La següent jugada no va ser aprofitada pel Montju i, amb només 13 segons per jugar-se, el mateix Kucarov marcava l'11-10. Ja era massa tard i els tres punts es van quedar a Montjuïc.

CN MONTJUÏC (11): Aitor Pinho (ps), Tony Martin (3), Ferran Tomasa, Marc Tomasa, Gabor Egedi (2), Alfons Cànovas (1), Mate Balatoni (4), Audric Ollé, Marc Ribot, David Casadevall (1), Simon Zapatel, Oriol Masip i Omar Montiel. E: Ivaylo Dimitrov.

CN SANT ANDREU (10): Ramon Santís, Javier Gorría, Pau Segurana, Dani González (1), Dani Hernández (2), Edu Mínguez (3), Marko Mijatovic, Ivan Kucarov (3), Erik Brugué (1), -, Arnau Escarré, Ander Pastor i Jack Waller. E: Carlos Bellón.

Àrbitres: Josep Maria Teulé i Juanjo Verdejo, tots dos catalans.
Parcials: 5-1 / 2-0 / 2-4 / 2-5