dimarts, 9 de novembre del 2010

El derbi de la Barceloneta acaba en empat 8

El CN Atlètic-Barceloneta i el CN Barcelona han empatat aquest vespre a 8 gols en el partit avançat de la quarta jornada de la Divisió d'Honor masculina. Ha estat un partit vibrant, amb força alternances al marcador, grans gols, grans aturades, força exclusions i tres targetes vermelles. En resum, un derbi al capdamunt de la classificació que fa que l'equip mariner cedeixi els primers punts a casa després de més de cinc anys.

El partit ha començat amb l'Atlètic-Barceloneta atacant més d'un minut. Els mariners han disposat de fins a 3 jugades consecutives per inaugurar el marcador, però l'atac local ha finalitzat amb una falta en atac del boia Xavi Vallès. El marcador l'ha obert Tomas Bruder per part del CN Barcelona als 5.39, essent respost per Aleksandar Ciric als 4.50 aprofitant la primera exclusió del partit, la del cenebista José Ramon Díaz. Els visitants s'han tornat a avançar poc després (4.19) aprofitant l'exclusió de Marc Roca. Ha estat el braç esquerre de Blai Mallarach qui ha marcat el segon gol cenebista. Els de casa, però, no s'han deixat sorprendre més en tot el segon període i han aconseguit empatar a 2 mitjançant la transformació d'una nova exclusió. Albert Español anotava el seu primer gol i feia que tots dos equips haguessin aprofitat la totalitat de les seves superioritats.

Amb 2-2 s'ha arribat a la fi del primer període. El segon període ha començat amb l'exclusió de Rob Maitland per part visitant, tot i que el CNB ha recuperat ràpidament la possessió de la pilota. Poc després arribaria la primera avantatge local al marcador: Adrià Delgado marcava una altra superioritat numèrica i posava el 3-2 al marcador a falta de 5.33 per arribar al descans. A partir d'aquí, Iñaki Aguilar ha aturat tot el que anava entre els tres pals i els visitants han encadenat un 0-3 a favor que deixava el 3-5 al marcador al descans, gràcies als gols de Pere Estrany, Joel Esteller i Ivan Pérez, en 3 xuts on Dani Pinedo hagués pogut fer alguna cosa més.

La cosa s'ha complicat encara més pels de casa quan Baloo ha marcat el primer atac del tercer període. 3-6 al marcador i les llums d'alarma enceses en el conjunt de Santi Fernández. La reacció no s'ha fet esperar i Fran Fernández (7.17, 4-6), Xavi Vallès amb un golàs des de la boia (4.00, 5-6) i el segon d'Albert Español acabant un contraatac des de la segona línia (2.41, 6-6) han portat l'empat a 6 al marcador. Els mariners no en tenien prou, i han capgirat el marcador amb un parell de golets més: el tercer d'Albert Español (1.04, 7-6) i el de Marc Minguell (0.07, 8-6) que ha acabat un contraatac provinent d'una pèrdua d'Esteller davant Ciric en una superioritat cenebista.

Amb 8-6 al marcador i un Dani Pinedo molt més entonat s'ha entrat als 8 darrers minuts. Els de casa semblava que tenien el partit molt més controlat i el CNB semblava desanimat. Però diuen que les aparences enganyet. I tenen tota la raó. Toni Esteller ha esperonat als seus jugadors i han donat la volta altra vegada al marcador en un darrer període molt vibrant. Albert Español ha fallat un penal comès per Rob Maitland als 6.50 i a la següent jugada, Blai Mallarach ha anotat un penal de Marc Minguell. Era el 8-7 i quedaven encara 6.16. A partir d'aquí la tensió a l'ambient ha anat augmentant. Mirko Blazevic, el segon entrenador de l'Atlètic-Barceloneta, ha vist la vermella en protestar una exclusió de Ciric. Iñaki Aguilar i Dani Pinedo col·leccionaven aturades fantàstiques i semblava que cada xut fos or. Quan semblava que per molt que xutés Joel Esteller, Pinedo l'aturaria, el jove jugador cenebista ha marcat l'empat a 8 amb 2.14 per jugar.

El marcador, encara que tots dos equips ho intentaven, no s'ha mogut més i tots dos entrenadors exigien més atenció arbitral als seus jugadors. Això li ha costat la vermella a Toni Esteller per reclamar un dubtós penal i, a la jugada següent, ha estat Santi Fernández qui ha acabat al carrer després de protestar una falta en atac al seu boia Xavi Vallès.
Finalment, repartiment de punts a la piscina de Sant Sebastià en un partit on cap dels dos entrenadors ha acabat content però que els amants del waterpolo hem gaudit d'allò més.


CLUB NATACIÓ ATLÈTIC-BARCELONETA (8): Dani L. Pinedo, Josip Vrlic, David Martín, Aleksandar Ciric (1), Albert Español (3), Marc Minguell (1), Joshua Monpeat, Adrià Delgado (1), Xavi Vallès (1), Fran Fernández (1), Marc Roca, Rubén de Lera i Albert Fandos. E: Santi Fernández
CLUB NATACIÓ BARCELONA (8): Iñaki Aguilar, José Ramon Díaz, Gerard Reixach, José Javier Bustos, Rob Maitland, Balazs Sziranyi (1), Joel Esteller (1), José Rodríguez, Iván Pérez (1), Pere Estrany (1), Blai Mallarach (1), Tomas Bruder (1) i Dani Sullà. E: Toni Esteller

Àrbitres: Sergi Borrell i Jaume Teixidó, tots dos del col·legi català
Parcials: 2-2 / 1-3 / 5-1 / 0-2

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada