divendres, 17 de gener del 2014

Uns valents del waterpolo

En èpoques de vaques magres per al nostre esport com la que estem visquent ara mateix una notícia com l'aparició de la Lliga Menorquina de Waterpolo Mixta és una alegria. L'amic Dani Pajuelo en fa referència al seu blog. Aquí teniu el seu text. Des d'aquest blog la més sincera enhorabona per aquesta iniciativa i el desig que sigui la primera de moltes en aquest 2014! 

Uns valents del waterpolo

Sovint ens queixem de la manca de suports i difusió del waterpolo a casa nostra. Ningú pot negar aquesta realitat. Però hi ha casos encara més extrems no gaire lluny de Catalunya. A mitja hora d’avió, un grup de valents intenta que el nostre esport es doni a conèixer a Menorca. La primera gran iniciativa que el CN Waterpolo Jamma va engegar va ser el Beachpolo de Ciutadella el passat mes de setembre. Vaig tenir la sort de poder ser-hi, i va ser un primer pas molt potent que va comptar amb la presència d’autoritats polítiques, mitjans i un bon nombre de participants.
beachpolo2
Primera edició del Beachpolo de Ciutadella (setembre 2013).
Amb l’entrada del nou any, arriba el segon pas. Crear una lliga regular. La manca d’ajudes al transport ha impedit que es pugui crear un campionat de les Illes Balears, d’aquí que el Jamma hagi promogut la 1a Lliga Menorquina de Waterpolo Mixta en categoria absoluta. Aquest dissabte, mentre les grans competicions espanyoles de waterpolo es viuen a la Península, aquests bojos menorquins encetaran aquest nou repte. La primera edició reunirà uns 30 esportistes federats, però l’objectiu és que cada cop siguin més els jugadors i jugadores que s’animin a competir en aquesta cita oficial.
jamma
Recordo una conversa amb en Manel Estiarte, autor del pròleg del segon Anuari, en què em deia que fins que el waterpolo no arribés a tots els racons del país, com passa a Itàlia, no deixaríem de ser un esport minoritari. Iniciatives petites però valentes com aquesta són d’una gran rellevància i tots les hauríem de valorar.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada