dissabte, 19 de maig del 2012

S'acaba la lliga: Terrassa a Eurolliga i Montjuïc promociona

La jornada d'avui dissabte ha posat el punt i final a la temporada 2011-2012 del waterpolo masculí. L'Atlètic-Barceloneta s'ha despedit amb victòria, el Terrassa jugarà l'Eurolliga i el Montjuïc lluitarà en la promoció per no baixar.

L'Atlètic-Barceloneta ha rebut avui el trofeu que els acredita com a campions de lliga // RFEN
 
Avui ha acabat la lliga més dura dels darrers anys. Una lliga que introduïa el format sense play-off, on hi ha hagut fins a quatre líders diferents i on el campió no s'ha decidit fins a la penúltima jornada. El campió, l'Atlètic-Barceloneta, estrenava la seva condició en el partit televisat de les 11 a la piscina del Barcelona. El derbi de la Barceloneta, molt més ajustat que el de la primera volta, ha tornat a caure pel cantó mariner, que s'ha imposat per 5-9 al Barcelona. Als prolegòmens del partit, el conjunt dirigit per Toni Esteller ha volgut fer el passadís als campions, en un gest d'esportivitat abans de la rivalitat dins l'aigua. El partit ha començat amb un CNB molt ben ajustat en defensa i que, amb un gran Dani Sullà sota els pals, ha posat les coses molt complicades a l'Atlètic-Barceloneta. Tot i això, el campió de lliga no s'ha rendit i ha aconseguit donar la volta al marcador i passar del 3-2 a mitjans del segon període al 5-9 final. Un cop acabat el partit, el president de la Federació Catalana (en abscència del president de la RFEN) ha entregat a David Martín el trofeu que els acredita com a vigents campions de lliga.

Al migdia s'ha jugat l'intrascendent partit entre el Mataró Quadis i el Túria, amb els mataronins cinquens fessin el que fessin i els valencians descendits des de fa jornades. El Mataró Quadis s'ha acabat imposant per un contundent 24-3.

I a partir de dos quarts de sis han començat els partits on es jugaven Europa i la promoció. Terrassa i Real Canoe Isostar es jugaven el darrer bitllet d'Eurolliga. Aquest bitllet, finalment, ha anat a parar a mans del Terrassa, que depenia d'ell mateix. Els egarencs han guanyat en el seu desplaçament a Pamplona per 6-15 i finalitzen la lliga en tercera posició. El Real Canoe, per la seva part, ha guanyat a la piscina del Montjuïc per 6-14 i, d'aquesta manera, condemna a la promoció als de la muntanya màgica. Qui s'ha salvat de la promoció, tot i perdre, ha estat el Catalunya. Els graciencs han caigut derrotats per 10-6 a la piscina del subcampió de lliga, el Sabadell. La jornada s'ha tancat amb el derbi barceloní entre el Sant Andreu i el Mediterrani, amb victòria pels de Sants per 6-9.

D'aquesta manera, Atlètic-Barceloneta, Sabadell i Terrassa han obtingut bitllet per l'Eurolliga, mentre Real Canoe Isostar i Mataró Quadis podran disputar l'Euro Cup. A la zona baixa, Túria baixa a Primera i el Montjuïc disputarà la promoció contra l'Helios aragonès. A Primera, l'Echeyde canari puja a la màxima categoria i el Rubí baixa a Segona. I de Segona a Primera un equip català, el Poblenou, va aconseguir l'ascens fa unes setmanes i acompanyarà al Tres Cantos madrileny. Ja per acabar, un històric com l'Horta retornarà al waterpolo estatal a l'aconseguir, la setmana passada, l'ascens a Segona.

DH Masculina - J22
CN Barcelona 5-9 CN Atlètic-Barceloneta
CN Mataró Quadis 24-3 CD Waterpolo Túria
CN Sant Andreu 6-9 CE Mediterrani
CN Sabadell 10-6 CN Sabadell
CD Waterpolo Navarra 6-15 CN Terrassa
CN Montjuïc 6-14 Real Canoe NC Isostar

Classificació
1.- CN Atlètic-Barceloneta (59 pts)
2.- CN Sabadell (55 pts)
3.- CN Terrassa (47 pts)
4.- Real Canoe NC Isostar (45 pts)
5.- CN Mataró Quadis (33 pts)
6.- CE Mediterrani (29 pts)
7.- CD Waterpolo Navarra (28 pts)
8.- CN Sant Andreu (26 pts)
9.- CN Barcelona (24 pts)
10.- CN Catalunya (20 pts)
11.- CN Montjuïc (19 pts)
12.- CD Waterpolo Túria (0 pts)

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada