dijous, 18 de desembre del 2014

Sistemes de classificació Rio 2016


La FINA ha fet públic ja el sistema de classificació per als Jocs Olímpics de Rio 2016 tant en categoria masculina com femenina. Ambdós sistemes, amb diferències substancials, faran que 12 seleccions masculines i 8 de femenines juguin al Centro Aquatico Julio de Lamare a l'estiu de 2016.

En categoria masculina, amb Brasil com a selecció ja classificada, tindran plaça la campiona de la Lliga Mundial d'enguany (amb la Superfinal a Bèrgam del 23 al 28 de juny), els dos finalistes del Mundial de Kazan 2015, els 5 campions continentals (entre ells el campió de l'Europeu de Belgrad 2016) i tres places que sortiran d'un torneig pre-olímpic. En cas de que un campió continental ja estigués classificat via Lliga Mundial o Mundial la plaça continental aniria a parar al segon classificat. Si el campió d'un torneig continental no acceptés la plaça aquesta aniria per al quart classificat del torneig pre-olímpic.

En categoria femenina el Brasil ocupa la plaça americana destinada als campions continentals, amb la qual cosa els equips americans hauran d'assolir el bitllet olímpic a través del pre-olímpic que, com en el cas dels nois, també dóna tres places. Les altres quatre places sortiran dels campions dels altres quatre continents. Igual que en masculí, si el campió continental renuncia a la seva presència als Jocs la plaça s'atorgarà al quart classificat del pre-olímpic.

Les seleccions espanyoles, per tant, tindran diverses oportunitats per aconseguir el bitllet olímpic. Els nois podrien aconseguir-ho mitjançant l'Europeu de Belgrad (per al qual encara no estan classificats) ja que no seran a Kazan i estan pràcticament eliminats de la Lliga Mundial. El darrer recurs seria el pre-olímpic de l'abril de 2016. Pel que fa a les noies haurien de revalidar el títol de campiones d'Europa o bé acudir al pre-olímpic.



0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada