dimarts, 22 d’abril del 2014

L'Under 10, un torneig Over 10

Diumenge al migdia es va acabar la segona edició del BCN WP Under 10, el torneig benjamí que durant quatre dies ha estat el centre del waterpolo de categories. 24 equips de cinc nacionalitats diferents han jugat a la Nova Escullera en un ambient a mig camí entre la competició i l'aprenentatge. Competició perquè està clar que un cop tens un rival a l'aigua els nanos ho intenten fer el millor possible i treure el millor resultat, tant personal com col·lectiu. I aprenentatge perquè, encara que us pugui semblar exagerat, l'evolució dels equips menys rodats al llarg de la competició ha estat clarament positiva. Un cas és el de l'Esslingen alemany, un equip sense lliga pròpia i on alguns nanos disputaven a Barcelona el primer partit de la seva vida.

Ha estat una experiència molt positiva. No només pels jugadors i jugadores si no també per pares, àrbitres i col·laboradors. Crec que tots hem de treure'n quelcom de profit d'un torneig com aquest i que ens hem de guardar la Setmana Santa de cada any per assistir al CNB.

10 coses a destacar del torneig:

1.- Els finalistes: ha estat una repetició de la final de la Christmas Cup, fins i tot amb el mateix àrbitre. CNB i Molins han demostrat que estan un graó per sobre de la resta d'equips benjamins. Malgrat l'abscència del porter titular dels cenebistes, crec que són dos equips molt equilibrats i molt igualats. Però no oblidem que són nanos de 8 i 9 anys. Cal saber-los cuidar i deixar que progressin. Guardo la llista dels jugadors que han disputat aquesta final i d'aquí 7 ó 8 anys veurem on és cada jugador. Ara que parlem de la final una dada: uns 500 espectadors, molt més que a Divisió d'Honor...

2.- El Jerez: quin espectacle d'equip! Per mi el millor equip del torneig. Però amb dos handicaps: una plantilla curta i la falta de rodatge. Van començar el torneig d'una manera espectacular, però els dos últims partits se'ls han fet llargs. Tot i això són una mostra de que fora de Catalunya estan treballant molt i molt bé. Em quedo amb un tuit seu:

3.- El Vallirana: un altre equip amb molt de mèrit. No poden competir a la Lliga Catalana per problemes d'espai a la seva piscina i únicament han competit a la Christmas Cup del passat desembre. El seu esforç constant li han valgut el premi al Fair Play i l'admiració i simpatia per part de molts dels assistents al torneig.

4.- Aragó: és una pena que únicament hi hagi quatre clubs i que tots quatre siguin a Saragossa ciutat. El potencial que tenen i el nivell dels entrenadors em fan pensar que amb una petita empenta podrien estar més amunt en totes les categories. Després de la tercera plaça de la selecció cadet a l'Andorra BWMF Cup i de la setena al Campionat d'Espanya Infantil han fet cinquè amb els benjamins. 

5.- El Montpellier: el que van fer els seus dos entrenadors és pur amor per aquest esport i per als seus waterpolistes. Amb un pressupost sota mínims van llogar dues furgonetes i es van endur als nanos cap a Barcelona per a disputar, per segona vegada, aquest torneig. Dinovens l'A i cuers el B, però ja han assegurat que tornaran, perquè sumen més aquestes experiències que la resta de la temporada.

6.- El Montjuïc: la millor afició del torneig. Les perruques verdes, els pon-pons i les pancartes d'ànims van valer als pares de la Muntanya Màgica el premi a la Millor Afició per un equip que va acabar dotzè. 

7.- Els estrangers: Montpellier a part hi ha hagut tres estrangers més: Marsella quart, Verona novè i Esslingen vint-i-unè. De Marsella destacar molt positivament el nivell de joc i negativament certs comportaments. De Verona la seriositat amb la qual s'han pres un torneig on sembla que hagin passat de puntetes però on han donat bona imatge. I d'Esslingen la seva evolució en un torneig on, com he dit, alguns nens disputaven el seu primer partit.

8.- Els àrbitres: es poden criticar moltes coses del col·lectiu arbitral al llarg de la temporada. Però que ningú gosi criticar la seva professionalitat i dedicació en aquest torneig. Més de vint-i-cinc àrbitres han col·laborat desinteressadament en aquest torneig i és una cosa que se'ls ha d'agrair. Alguns hauran estat aprop d'arbitrar el partit perfecte, d'altres hauran comès més errades que encerts. Però no oblidem, tal i com vaig comentar fa unes setmanes, que la gran majoria d'ells fa poc que formen part del col·lectiu arbitral. I el fet que siguin ells qui arbitren el torneig té doble mèrit: per ells per atrevir-se amb aquests partits (sovint difícils d'arbitrar) i per qui els designa per atrevir-se a donar-los aquests partits. Mereixen un aplaudiment TOTS.

9.- Visites il·lustres: que gent de la talla de Felipe Perrone, Laura Ester, Marta Bach, Gabi Hernández o Iñaki Aguilar passin pel torneig no només a entregar premis si no a veure els partits diu molt. A alguns nanos se'ls queia la bava veient-los i sé que més d'un/a es va fer un fart de demanar autògrafs. També això ajuda a crèixer, i molt, tornejos com aquest.

10.- L'organització: un torneig d'aquestes dimensions no seria possible sense una tasca acuradíssima. Si l'any passat ja em va semblar un gran torneig enguany s'han superat. Portaven mesos treballant per a que tot sortís bé i ho han aconseguit. Agrair-los que m'hagin deixat participar, no m'ha faltat de res en cap moment, i agrair-los encara més el seu detall que em permetrà, ara ja ho puc dir, ser a Saragossa a la Copa FANáticos del maig. Compteu amb mi per la tercera edició!!

Us deixo amb la classificació final

1.- CN Barcelona
2.- CN Molins de Rei
3.- CN Jerez DKV
4.- CDN Marseille
5.- Selecció d'Aragó
6.- UE Horta
7.- CN Atlètic-Barceloneta
8.- CN Mataró La Sirena
9.- SMP Verona
10.- CN Martorell
11.- CN Terrassa
12.- CN Montjuïc
13.- CN Poble Nou
14.- CN Catalunya
15.- CNW Majadahonda Caude
16.- CN Rubí
17.- Real Canoe NC
18.- CN Sant Andreu
19.- Montpellier WP
20.- CN Vallirana
21.- SSV Esslingen
22.- CN Premià
23.- CN Poble Nou B
24.- Montpellier WP B

El podi del II BCN WP Under 10


0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada