dilluns, 31 de març del 2014

El tram final (I)

M'agradaria parlar avui del tram final de temporada dels equips absoluts femenins catalans, deixant els masculins per demà o demà passat. Cal dir que, de moment, és una temporada que ratlla l'excel·lència en molts aspectes, tant a nivell estatal com continental. Però anem per parts, i mirem categoria a categoria com arriben les catalanes als seus respectius trams finals:

Divisió d'Honor: El play-off pel títol, a falta de tres jornades pel final de la lliga regular, està compost per quatre equips catalans. Amb un Sabadell Astralpool invicte i un Mataró La Sirena ja classificats queden dues places per assignar. Mediterrani i Sant Andreu, amb 39 punts cadascun, tenen totes les paperetes per endur-se les places ja que el seu inmediat perseguidor, el Rubí, és a 8 punts. La lluita entre Mediterrani i Sant Andreu serà per veure qui acabarà tercer i, d'aquesta manera, poder aspirar a vèncer al Mataró La Sirena (cosa que ja va fer el Sant Andreu en lliga regular) i plantar-se a la final. El fet de quedar quart suposa creuar-se amb el Sabadell Astralpool a les semifinals i dir pràcticament adéu a la temporada. Per la part baixa, L'Hospitalet ja ha baixat matemàticament a Primera i faltarà veure en quina categoria jugarà la temporada que ve ja que, tot i que des del club s'assegura la continuïtat de l'equip, la Primera Divisió és massa cara per al club riberenc. El darrer equip català de DH, el Terrassa, lluitarà per acabar en sisena posició, fet que suposaria la millor classificació del club vallesà en aquesta categoria.

Primera Divisió: La categoria on ningú vol jugar té un equip català en competició. En una lliga sense ascensos directes (el campió promocionarà contra el desè classificat de DH) ni descensos poc hi ha per disputar. En la darrera jornada, el Sant Feliu rep visita del Concepción i està obligat a guanyar de més de sis gols si vol aconseguir la plaça de promoció, on l'esperarà, amb tota probabilitat (és a 6 punts de la salvació i en queden 9 per disputar) La Latina. Una categoria que s'ha de repensar, ja que amb tan sols sis equips és zero competitiva.

Segona Divisió: Queden dues jornades per acabar la lliga al grup d'ascens i només un dels quatre equips no té opcions per disputar la fase d'ascens. Per sorprenent que sembli, l'Horta (segon a la primera fase amb 19 punts) ha perdut tots els quatre partits d'aquesta segona fase i és cuer amb el caseller de punts per estrenar. El líder és el Badia, quart a la primera fase i que amb set punts està virtualment classificat per a la fase d'ascens. Martorell i AESE, amb cinc i quatre punts respectivament, tanquen la tripleta d'aspirants. Només una combinació deixaria al Badia fora de la fase d'ascens: les vallesanes haurien de perdre els dos partits que els queden (el de l'AESE per dos o més gols) i AESE i Martorell (qui hauria de guanyar a l'Horta dissabte que ve) haurien d'empatar a la darrera jornada.
En el grup del 5 al 8 sembla que el GEiEG acabarà líder (tot i que només es porten dues jornades disputades) seguit de Vallirana i St.Adrià, amb Sallent (un equip que no guanya des del 2 de febrer de 2013) tancant el grup.
Al grup de baix de tot únicament resta invicte el Molins de Rei, amb Mataró B La Sirena segon empatat amb Catalunya. Granollers és quart i tanca la classificació (i molt probablement segueixi així fins al final) el Figueres. A hores d'ara només el Molins depèn d'ell mateix per a quedar campió d'aquest grup, ja que en aquestes tres jornades ha derrotat als seus perseguidors (Mataró B i Catalunya) que, a més, han empatat entre ells.
Queda per veure com s'estructurarà la lliga la temporada que ve i quins equips seguiran en competició.




0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada