dijous, 12 de novembre del 2015

Propostes estúpides per a donar espectacle

Hola FINA, què tal? Jo bé, però una mica espantat per al futur que li vols al nostre esport. Llegeixo al compte de Twitter d'en Tim Hartog que proposes nous canvis per al mundial juvenil de l'any que ve. Possessions de 25 segons, exclusions de 15 segons i convocatòries d'11 jugadors, amb 2 reserves intercanviables entre partits. Quants canvis i proves portem ja? Hem jugat amb camps més petits, traient jugadors, amb pilota més petita, ... I ha millorat gaire la cosa? No. Hem pres apunts, ens hem avorrit com a ostres en aquells partits de prova que es van fer i hem tornat enrere. Per això, i perquè les teves propostes no tenen solta ni volta, mentre tornava a casa amb tren he anat escrivint això.

Propostes estúpides per a donar espectacle (aviam qui les compra)

1.- Els gols de determinat jugador valen doble. Li posem un color diferent al gorro 15 i que els gols que marqui aquest jugador comptin per dos. I apa, a muntar sistemes ofensius i defensius per a jugar amb aquest bonus. Aquí se t'obren una sèrie de ventalls i possibilitats inimaginables fins ara. A qui li dono el 15? A una boia? A un xutador? Aquest jugador quants minuts em jugarà? Quina defensa li faran els rivals? Com defensarà ell per evitar exclusions? On la col·loco en superioritat?

2.- Porter-jugador. Com al futbol sala. Que el porter pugui passar de mig camp i ser un atacant més. Aviam qui és el valent que s'arrisca. Possibilitats d'èxit pràcticament nul·les, però compte si tens una jugada d'atac al darrer minut, perds d'un gol i et queda el temps mort. Superioritat gratuïta. Si marques el tornes a la porteria, però si falles... Bé, no haver-te arriscat.

3.- Reglament de la lliga nord-americana. D'entre tots els bunyols de partits que he vist he après dues coses que m'han agradat força: els temps morts curts (de 30", per canviar jugadors en una determinada jugada i fer gol) i els 35" de possessió (justament al contrari del que es vol implantar). Em fa molta gràcia que reduïm el temps de possessió al mateix temps que traiem jugadors de la convocatòria. Molt coherent tot plegat, si senyor.

4.- Falta tècnica als entrenadors. Prou ja d'equiparar totes les targetes grogues. És el mateix passar la línia de 5 metres que protestar una jugada? Oi que no? Doncs la sanció tampoc pot ser igual. Que s'introdueixi una falta tècnica, que comportaria llançament de penal, a l'entrenador. I a les tres tècniques o a la tècnica més targeta groga l'entrenador al carrer.

Ei, i si voleu innovar més sempre podeu provar d'importar les regles del quidditch...

Categories:

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada