dimecres, 26 de febrer del 2014

Quan el waterpolo deixa de ser-ho...

El passat cap de setmana vam viure dos incidents que ens haurien de fer reflexionar a molta gent dins del nostre esport. Un partit de Tercera (AESE – Poble Nou B) i un de Preferent (Badalona – Sant Adrià) van tenir un final poc esportiu. No vull entrar a valorar qui va començar ni de qui és la culpa. Jo no hi era i no puc donar-ne una explicació. Em baso amb el que m’han fet arribar diverses persones que si hi eren.

Pel que m’han fet arribar des de Santa Eulàlia, un dels jugadors del Poble Nou B va agredir un jugador de l’AESE amb el partit ja finalitzat. L’informe mèdic assenyala una contusió facial amb un tall sota l’ull i fractura òssia. La versió que ofereixen des de Poble Nou és que va ser un cop fortuït amb la pilota encara en joc.

A l’altre partit esmentat el waterpolo va deixar de ser-ho durant 15 minuts. La baralla que es va viure a la piscina del Badalona va implicar fins i tot a l’entrenador del Sant Adrià, que va acabar a l’aigua barallant-se. La imatge que van donar tots dos equips és pobra, pobríssima. Corredisses, crits, cops de puny, gent a l’aigua, llançament d’ampolles d’aigua... Som un gran esport que aquest cap de setmana ens hem empetitit.

Les imatges del Badalona - Sant Adrià parlen per si soles. Reflexionem-hi:





 

25 comentaris :

  1. Això s'arregla amb sancions. Sobretot econòmiques i que els passi la tonteria d'embrutar aquest bonic esport.

    ResponElimina
  2. Estic d'acord... però almenys podries reconèixer que el títol l'has tret de la crònica del blog del Badalona... Esperem que les sancions siguin justes. Hi ha les imatges de Badalona TV on es veu clarament com va començar tot i que no són les que apareixen aquí.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Albert,
      Desconeixia que al blog del Badalona hi havia una fase similar. Al blog dels àrbitres també i no passa res.
      Pel que fa a les imatges de Badalona TV no puc accedir al programa L'Esport de dilluns passat (on suposo que hi deuen aparèixer). Quan pugui, i si puc enllaçar-ho aquí, ho faré. He procurat penjar totes les imatges que m'han arribat per a que tothom es pugui fer una idea del que va passar.

      Elimina
  3. Yo veig que el sant adria pega i començen ells sancio per a ells

    ResponElimina
    Respostes
    1. jo no se qui es qui però el que pega primer es el casquet blanc n 2.

      Elimina
  4. "la tonteria d'embrutar aquest bonic esport." Clar que si!
    estem d'acord en que no és la manera d'acabar un partit, i que hi han d'haver sancions, però m'agradaria veure la reacció d'un equip al veure com insulten i peguen als seus companys. Que fàcil que és veure un parell d'imatges i començar a comentar...

    ResponElimina
  5. A banda dels jugadors, que comenci qui comenci haurien de ser sancionats tots els que peguen, el que és lamentable és el paper del entrenador del Sant Adrià. Els entrenadors han de donar exemple i calmar els ànims, com sembla ser que intenta fer el del Badalona. Sincerament no tinc cap favoritisme per cap dels dos clubs però el paper del entrenador del St Adrià és realment penós.

    ResponElimina
  6. http://youtu.be/Xlj4RqMHvBM
    Les imatges de TV Badalona i alguna entrevista amb els implicats

    ResponElimina
  7. Paraules de l'agressor al final del partit de Santa Eulàlia (realitzades davant d'un àrbitre, socorrista i jugador agredit: "Esto es waterpolo, ya me la devolveras en el proximo partido" Després de tants anys jugant a waterpolo, ningú li ha dit que això NO ÉS WATERPOLO...

    ResponElimina
  8. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
    Respostes
    1. El comentari ha estat esborrat a causa del seu contingut despectiu.

      Elimina
  9. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
    Respostes
    1. El comentari ha estat esborrat a causa del seu contingut despectiu.

      Elimina
  10. Realment no sé d'on treus que lo del AESE-Poble Nou B es produeix un cop finalitzat el partit perque no va ser així, sino en la última jugada i de manera fortuita

    ResponElimina
    Respostes
    1. És la versió que m'han fet arribar des de l'AESE. Si t'hi fixes exposo les dues versions.

      Elimina
  11. Es parla molt sense saber res. Badalona-Sant Adrià té una rivalitat que ve d'anys enrere i només ho sabem els que hem jugat als 2 bàndols. Sabem perfectament que hi ha un jugador al qual se li ha anat la pinça moltes vegades tot i que acaba sempre sense sancions, només per protestes a àrbitres. Els àrbitres tampoc es que fecin massa per evitar tota aquesta picabaralla. L'entrenador del Sant Adrià si potser queda malament però si estan pegant als teus jugadors i et ve un jugador de l'altre equip i et dona 2 cops de puny per darrere, a veure que feu. Es culpa dels 2 equips, la violència no porta a res, està claríssim però també hi ha jugadors que es dediquen a separar gent i no peguen a ningú. Crec que pitjor que l'entrenador del Sant Adrià queda un jugador blanc que tira ampolles i un con, tira un altre a l'aigua i marxa a tota velocitat, a correcuita xq sap que l'han vist... el pitjor es fer i marxar al carrer com una rata. Lamentable imatge donada als nens, que eren molt nombrosos a la grada, en fi com volem promoure aquest esport tant maco si acabem com micos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Yo jugue este dia y todo comenzo por un puñetazo de numero 2 del badalona se ve claro en el video... ya se sabe que hay rivalidad entre estos 2 equipos pero a mi entender es de ganar no de pegar... por mi parte recibi un puñetazo al final del partido por el numero 11 del badalona que lo vieron todos y esta puesto en el acta del arbitro si yo fuera un peleon le hubiera devuelto pero como quiero a este deporte y soy un buen deportista asi lo demostre en este partido por mi parte sant adria fuimos superiores al badalona en tecnica y experiencia.por nuestra parte estamos arrepentidos por lo que sucedio y pedimos disculpas a todos de este deporte.

      Elimina
  12. Aquest cap de setmana no hi ha jornada de Preferent però si de 3a divisió. El Comitè de Competició no s'ha pronunciat aquesta setmana per cap d'aquests fets. Vol dir que el jugador agressor del Poble Nou pot jugar aquest dissabte? No anem bé.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es parla sense saber, en un esport de contacte com es el waterpolo es poden produir cops com aquest, fruit de la intensitat del joc i no d'una agressio feta amb mala intencio. Si haguessim de sancionar per cada accio com aquesta, ens quedariem sense jugadors

      Elimina
    2. Fractura del nas, contusió facial i ferida a nivell infraorbitari, penses realment que és una acció pròpia del joc.

      Elimina
  13. Després de produir-se la jugada del Aese-poble nou hi van haver 2 jugades més, no hi va haver cap interrupció ni per part dels arbitres ni dels jugadors. Un cop finalitzat el partit tothom es va donar la mà inclosos els jugadors afectats.
    Quan els jugadors del poble nou ja estaven al vestuari va ser quan els arbitres van venir a preguntar per l'acció....
    A mi em dona la sensació que alguns equips haurien d'aprendre a perdre i deixar d'embrutar la imatge dels altres magnificant accions fortuïtes del joc.

    ResponElimina
    Respostes
    1. com pot ser que després de l'acció, on un jugador li trenquen el nas i sagna abundantment, es desenvolupin dues jugades més sense que ningú vegi la sang del jugador agredit.

      Elimina
  14. En calent poden passar moltes coses en un partit
    pero el que no pot acabar passant es el que es veu a les imatges, del tot deplorables, d'uns quants als que es pot veure mot clar i d'altres que no es pot veure. Per sort no es la majoria que intenta posar pau.
    Que cadascu reflexioni
    Ara cal que es sancioni adquadament perque no valgui tot.
    En fred el que no es pot dir es el que diu l'entrenador del badalona
    i per contra aplaudeixo les declaracions del jugador del Badalona disculpant-se per la mala imatge donada
    Espero no es repeteixi per cap de les parts

    ResponElimina