dissabte, 15 de maig del 2010

Pro Recco i Kotor, final de l'Eurolliga

Els italians del Pro Recco i els montenegrins, i vigents campions, del Primorac Kotor s'enfrontaran aquest vespre a Nàpols en la final de l'Eurolliga. Unes hores abans, a les 18.00, començarà el partit pel 3r i 4t lloc, que enfrontarà als croats del Jug Dubrovnik, botxí de l'Atlètic-Barceloneta a quarts, amb els serbis del Partizan de Belgrad. Aquest partit serà arbitrat per l'àrbitre català Quim Fernàndez.

El Pro Recco arriba aquesta final després de desfer-se a la pròrroga del Partizan de Belgrad. El italians es van classificar en un partit dominat al principi pels serbis, que van arrancar molt forts i es van distanciar amb un 0-4 al marcador al segon període. El Pro Recco, però, va anar retallant distàncies començant per un gran gol de Tamas Kasas, arribant al descans amb 2-4 en contra i capgirant el marcador (6-5) amb un altre gran gol de Kasas. Però a falta d'onze segons, Vladimir Vujasinovic tornava a empatar el partit i portava la semifinal a la pròrroga. En el temps extra, els italians es van avançar de 2 gols gràcies a Filip Filipovic i un gran contraatac de Kasas. Pels serbis, Nikola Radjen, amb l'ajuda d'un rebot a la defensa italiana, escurçava distàncies. La segona part de la pròrroga no va veure moviment en el marcador i el Pro Recco passava a la final.

PRO RECCO (8): Stefano Tempesti, Damir Buric, Norbert Madaras (1), Andrea Mangiante, Tamas Kasas (3), Maurizio Felugo, Filip Filipovic (4), Pietro Figlioli, Tibor Benedek, Alessandro Calcaterra, Vanja Udovicic, Guillermo Molina i Slobodan Nikic. E: Pino Porzio

WPC PARTIZANRAIFFEISEN BEOGRAD (7): Slobodan Soro, Miloš Cuk, Nikola Radjen (1), Milos Korolija (1), Milan Aleksic, Dusko Pjetlovic (1); Andrija Prlainovic (1), Zivko Gocic, Marko Avramovic, Stefan Mitrovic, Vladimir Vujasinovic (3), Slavko Gak i Branislav Mitrovic. E: Igor Milanović

Àrbitres: Quim Fernàndez i Georgios Stavridis (GRE)
Parcials: 0-2 / 2-2 / 1-1 / 3-1 / 2-1 / 0-0

La segona semifinal enfrontava el Primorac Kotor amb el Jug Dubrovnik, vencent els primers per un sol gol de diferència en un altre partit molt ajustat i que es va decidir al darrer quart.

VK PRIMORAC KOTOR (11): Zdravko Radić, Draško Brguljan, Uroš Cucković, Antonio Petrović, Filip Trajkovic (1), Darko Brguljan (2), gergely Kiss, Tony Azevedo (2), Boris Pavlović (1), Dragan Drašković, Adam Steinmetz (1), Andelo Šetka (1) i Nebojša Milić. E: Ranko Perovic

JUG CROATIA OSIGURANJE DUBROVNIK (10): Frano Vićan, Tihomil Vranješ, Miho Bošković (2), Sandro Sukno (1), Maro Joković (2), Lukas Seman, Pavo Marković (2), Andro Bušlje, Ivan Sukno (1), Nikša Dobud (2), Nikša Drobac, Paulo Obradović i Mirko Nižić. E: Elvis Fatovic.

Àrbitres: Emanuel Taylan (TUR) i Mark Koganov (AZE)
Parcials: 2-1 / 5-5 / 2-3 / 2-1