dimecres, 30 d’abril del 2014

Yuri Colet: "Creiem molt en les nostres possibilitats de cara al Campionat"

Aquest divendres comença a L'Hospitalet de Llobregat el Campionat d'Espanya de Segona Femenina. O el que és el mateix: cinc equips es disputaran una plaça que permetrà jugar la temporada que ve a Primera Femenina. Dels cinc equips, dos són catalans: l'AESE i el Badia. Completen el quintet el Castelló, el Túria i el Santoña.
Avui parlem amb Yuri Colet, l'entrenador de l'AESE. Demà serà el torn de David Sánchez, l'entrenador del Badia.

Quarta classificació consecutiva per al Campionat d’Espanya de Segona per l’AESE. I tercera vegada seguida que les fases es juguen a casa. Fins ara l’AESE ha donat la cara a totes les tres fases anteriors, però ha acabat caient al darrer partit. Però enguany, amb entrenador nou, tornen a tenir l’oportunitat de l’ascens. Què ha canviat en aquest equip des de que vas arribar a principis de temporada?
Jo crec que el gran canvi d’aquest equip ha sigut la mentalitat, la qual ha anat enfortint-se a mida que hem avançat la temporada. Entrenador nou, baixes i incorporacions, tot això ha representat un procés d’adaptació en el que ens hem anat consolidant gracies a aquest canvi de mentalitat, i que demostren a cada partit amb un gran esperit de lluita.

Quin objectiu us heu marcat en aquest Campionat d’Espanya?
Bé, primer de tot crec que poder disputar aquest campionat té molt de valor, ja què s’ha demostrat que hi ha un bon nivell al grup català de Segona Divisió i ha estat molt difícil obtenir la classificació, per tant  felicitar als altres dos aspirants que han competit fins al final.
El nostre objectiu és guanyar el Campionat d’Espanya, però per sobre de tot jugant sempre amb la nostre manera d'entendre el waterpolo.

Com arriba l’equip? Com valores la temporada fins ara?
Jo crec que l’equip arriba molt reforçat perquè a la primera fase no vem ser capaços de culminar alguns partits igualats, mentre que en la segona fase l’equip ha donat un pas endavant i ens ho hem cregut. Creiem molt en les nostres possibilitats de cara al Campionat.
Durant la temporada hem tingut alguns alt i baixos però en els últims dos mesos portem una línia ascendent i consolidant una manera de jugar que mantenim a cada partit.

Quin pronòstic fas? Tens un favorit?
És difícil pensar amb un favorit, creiem que el rival a batre serà el CN Badia ja que ha sigut el líder de la segona fase però com ja he dit, qualsevol dels 4 equips de la segona fase de Segona Catalana es podrien haver classificat i la majoria de partits es van decidir per pocs gols de diferencia o empat, i en aquest cas el CN Badia va ser el més sòlid.

Quin missatge transmetries al teu equip?
Que juntes poden aconseguir el que es proposin!!

Ja per acabar, què diries a David Sánchez, l’entrenador del Badia, l’altre club català d’aquesta fase?
Felicitar-lo per la gran temporada que ha fet consolidant-se a la primera plaça i de cara al Campionat que guanyi el millor.

Moltes gràcies Yuri. Molta sort en aquest campionat!


L'AESE intentarà, per quarta vegada, assolir l'ascens // Foto: Tot AESE


Nous grups a la Copa Federació

L'endemà de publicar-se els grups de la Copa Federació ja hi ha hagut canvis en aquesta. Si res no torna a canviar seran 17 els participants en aquesta competició, però 16 jugaran la fase de grups. Picornell i Badalona hauran de disputar un partit per tal de determinar quin dels dos equips queda enquadrat al Grup A. La nova composició de grups queda així:


GRUP A
CN Poble Nou Enginyers
CN Rubí B
CN Granollers
Guanyador partit CE Picornell - CN Badalona

GRUP B
CN Molins de Rei
CN Mataró B La Sirena
AE Santa Eulàlia
AEN Júpiter Sant Martí

GRUP C
CN Rubí
CN Premià
CN Poble Nou B
GEiEG

GRUP D
CN Sant Feliu
UE Horta
CN Badia
CN Martorell


dimarts, 29 d’abril del 2014

Definits els grups de la Copa Federació

La Federació Catalana de Natació ha publicat els grups de la Copa Federació, que es començarà a disputar el dissabte 10 de maig. La jugaran 16 equips repartits en 4 grups de 4 i els 2 primers classificats es classificaran per als quarts de final (7 i 14 de juny). Com la temporada passada el campió es decidirà en format Final a Quatre, que tindrà lloc a la Municipal de Montjuïc entre el 27 i 29 de juny. El vigent campió de la competició és el Molins de Rei, qui es va desfer del Poble Nou a la final per 6-7.

La composició dels grups ha quedat així:

GRUP A
CN Poble Nou Enginyers
CN Granollers
AE Santa Eulàlia
CN Badalona

GRUP B
CN Molins de Rei
CN Mataró B La Sirena
CN Poble Nou B Enignyers
CE Picornell


GRUP C
CN Rubí
CN Premià
CN Martorell
AEN Júpiter Sant Martí


GRUP D
CN Sant Feliu
UE Horta Duracomm
CN Badia
GEiEG

El CN Molins de Rei és el vigent campió // Foto: cnmolins.cat



dimarts, 22 d’abril del 2014

L'Under 10, un torneig Over 10

Diumenge al migdia es va acabar la segona edició del BCN WP Under 10, el torneig benjamí que durant quatre dies ha estat el centre del waterpolo de categories. 24 equips de cinc nacionalitats diferents han jugat a la Nova Escullera en un ambient a mig camí entre la competició i l'aprenentatge. Competició perquè està clar que un cop tens un rival a l'aigua els nanos ho intenten fer el millor possible i treure el millor resultat, tant personal com col·lectiu. I aprenentatge perquè, encara que us pugui semblar exagerat, l'evolució dels equips menys rodats al llarg de la competició ha estat clarament positiva. Un cas és el de l'Esslingen alemany, un equip sense lliga pròpia i on alguns nanos disputaven a Barcelona el primer partit de la seva vida.

Ha estat una experiència molt positiva. No només pels jugadors i jugadores si no també per pares, àrbitres i col·laboradors. Crec que tots hem de treure'n quelcom de profit d'un torneig com aquest i que ens hem de guardar la Setmana Santa de cada any per assistir al CNB.

10 coses a destacar del torneig:

1.- Els finalistes: ha estat una repetició de la final de la Christmas Cup, fins i tot amb el mateix àrbitre. CNB i Molins han demostrat que estan un graó per sobre de la resta d'equips benjamins. Malgrat l'abscència del porter titular dels cenebistes, crec que són dos equips molt equilibrats i molt igualats. Però no oblidem que són nanos de 8 i 9 anys. Cal saber-los cuidar i deixar que progressin. Guardo la llista dels jugadors que han disputat aquesta final i d'aquí 7 ó 8 anys veurem on és cada jugador. Ara que parlem de la final una dada: uns 500 espectadors, molt més que a Divisió d'Honor...

2.- El Jerez: quin espectacle d'equip! Per mi el millor equip del torneig. Però amb dos handicaps: una plantilla curta i la falta de rodatge. Van començar el torneig d'una manera espectacular, però els dos últims partits se'ls han fet llargs. Tot i això són una mostra de que fora de Catalunya estan treballant molt i molt bé. Em quedo amb un tuit seu:

3.- El Vallirana: un altre equip amb molt de mèrit. No poden competir a la Lliga Catalana per problemes d'espai a la seva piscina i únicament han competit a la Christmas Cup del passat desembre. El seu esforç constant li han valgut el premi al Fair Play i l'admiració i simpatia per part de molts dels assistents al torneig.

4.- Aragó: és una pena que únicament hi hagi quatre clubs i que tots quatre siguin a Saragossa ciutat. El potencial que tenen i el nivell dels entrenadors em fan pensar que amb una petita empenta podrien estar més amunt en totes les categories. Després de la tercera plaça de la selecció cadet a l'Andorra BWMF Cup i de la setena al Campionat d'Espanya Infantil han fet cinquè amb els benjamins. 

5.- El Montpellier: el que van fer els seus dos entrenadors és pur amor per aquest esport i per als seus waterpolistes. Amb un pressupost sota mínims van llogar dues furgonetes i es van endur als nanos cap a Barcelona per a disputar, per segona vegada, aquest torneig. Dinovens l'A i cuers el B, però ja han assegurat que tornaran, perquè sumen més aquestes experiències que la resta de la temporada.

6.- El Montjuïc: la millor afició del torneig. Les perruques verdes, els pon-pons i les pancartes d'ànims van valer als pares de la Muntanya Màgica el premi a la Millor Afició per un equip que va acabar dotzè. 

7.- Els estrangers: Montpellier a part hi ha hagut tres estrangers més: Marsella quart, Verona novè i Esslingen vint-i-unè. De Marsella destacar molt positivament el nivell de joc i negativament certs comportaments. De Verona la seriositat amb la qual s'han pres un torneig on sembla que hagin passat de puntetes però on han donat bona imatge. I d'Esslingen la seva evolució en un torneig on, com he dit, alguns nens disputaven el seu primer partit.

8.- Els àrbitres: es poden criticar moltes coses del col·lectiu arbitral al llarg de la temporada. Però que ningú gosi criticar la seva professionalitat i dedicació en aquest torneig. Més de vint-i-cinc àrbitres han col·laborat desinteressadament en aquest torneig i és una cosa que se'ls ha d'agrair. Alguns hauran estat aprop d'arbitrar el partit perfecte, d'altres hauran comès més errades que encerts. Però no oblidem, tal i com vaig comentar fa unes setmanes, que la gran majoria d'ells fa poc que formen part del col·lectiu arbitral. I el fet que siguin ells qui arbitren el torneig té doble mèrit: per ells per atrevir-se amb aquests partits (sovint difícils d'arbitrar) i per qui els designa per atrevir-se a donar-los aquests partits. Mereixen un aplaudiment TOTS.

9.- Visites il·lustres: que gent de la talla de Felipe Perrone, Laura Ester, Marta Bach, Gabi Hernández o Iñaki Aguilar passin pel torneig no només a entregar premis si no a veure els partits diu molt. A alguns nanos se'ls queia la bava veient-los i sé que més d'un/a es va fer un fart de demanar autògrafs. També això ajuda a crèixer, i molt, tornejos com aquest.

10.- L'organització: un torneig d'aquestes dimensions no seria possible sense una tasca acuradíssima. Si l'any passat ja em va semblar un gran torneig enguany s'han superat. Portaven mesos treballant per a que tot sortís bé i ho han aconseguit. Agrair-los que m'hagin deixat participar, no m'ha faltat de res en cap moment, i agrair-los encara més el seu detall que em permetrà, ara ja ho puc dir, ser a Saragossa a la Copa FANáticos del maig. Compteu amb mi per la tercera edició!!

Us deixo amb la classificació final

1.- CN Barcelona
2.- CN Molins de Rei
3.- CN Jerez DKV
4.- CDN Marseille
5.- Selecció d'Aragó
6.- UE Horta
7.- CN Atlètic-Barceloneta
8.- CN Mataró La Sirena
9.- SMP Verona
10.- CN Martorell
11.- CN Terrassa
12.- CN Montjuïc
13.- CN Poble Nou
14.- CN Catalunya
15.- CNW Majadahonda Caude
16.- CN Rubí
17.- Real Canoe NC
18.- CN Sant Andreu
19.- Montpellier WP
20.- CN Vallirana
21.- SSV Esslingen
22.- CN Premià
23.- CN Poble Nou B
24.- Montpellier WP B

El podi del II BCN WP Under 10


diumenge, 13 d’abril del 2014

Catalunya torna a fer doblet al Campionat d'Espanya Infantil


Madrid ha estat la seu del Campionat d'Espanya Infantil per FF.TT. que han acabat aquesta tarda. La selecció catalana ha revalidat tots dos títols, el masculí i el femení, i ha finalitzat tots dos campionats amb ple de victòries. Des d'aquí felicitar no només a jugadors, jugadores i cos tècnic si no també als clubs que aporten jugadors a les seleccions. És una feina de tots i és un premi per a tots. A seguir treballant!

Les classificacions finals han estat aquestes:

Campionat d'Espanya Infantil Mixt
1.- Catalunya
2.- País Valencià
3.- Andalusia
4.- Madrid
5.- Galícia
6.- Ceuta
7.- Aragó
8.- Navarra
9.- Euskadi
10.- Múrcia
11.- Castella - La Manxa

Millor jugador: Sergio Prieto (Catalunya - CN Atlètic-Barceloneta)


Campionat d'Espanya Infantil Femení
1.- Catalunya
2.- Madrid
3.- Euskadi
4.- País Valencià
5.- Aragó 

Millor jugadora: Alejandra Aznar (Catalunya - CE Mediterrani)
Millors porteres: Patricia Hoyos (Euskadi - Bidasoa) i Ane Jaime (Euskadi - Leioa ASK)

El podi del Campionat d'Espanya Infantil Femení, amb Catalunya, Madrid i Euskadi // Foto: @AnuariWP


divendres, 11 d’abril del 2014

Marcant època

Diuen que el Sabadell Astralpool està marcant una època no només a casa nostra si no a tot el panorama europeu. Hi estic d'acord. Esportivament parlant tenen un palmarès envejable i, a falta de la disputa dels dos títols més importants de la temporada, en suma 14 (18 comptant les 4 Copes Catalunya) en aquestes 4 darreres temporades. Revisant altres esports he intentat fer una comparativa. No he trobat cap equip d'Europa (*) que, en aquests darrers 4 anys, hagi guanyat més títols. Us llisto alguns dels que han guanyat 7 o més títols:

CN Sabadell Astralpool (waterpolo femení): 14 títols
Copa d'Europa: 2
Lliga espanyola: 3
Copa de la Reina: 4
Supercopa d'Espanya: 4
Supercopa d'Europa: 1

Perfumerías Avenida (bàsquet femení): 10 títols
Eurolliga: 1
Lliga espanyola: 2
Copa de la Reina: 2
Supercopa d'Espanya: 4
Supercopa d'Europa: 1

FC Barcelona (handbol masculí): 9 títols
Copa d'Europa: 1
Lliga espanyola: 3
Copa ASOBAL: 3
Supercopa d'Espanya: 2

FC Barcelona (futbol masculí): 8 tìtols
Champions League: 1
Lliga espanyola: 2
Copa del Rei: 1
Supercopa d'Espanya: 3
Supercopa d'Europa: 1

Pro Recco (waterpolo masculí): 8 títols
Champions League: 1
Lliga italiana: 3
Copa d'Itàlia: 2
Supercopa d'Europa: 1
Lliga Adriàtica: 1

UMMC Ekaterimburg (bàsquet femení): 8 títols
Eurolliga: 1
Lliga russa: 3
Copa de Rússia: 3
Supercopa d'Europa: 1

FC Bayern de Munic (futbol masculí): 7 títols
Champions League: 1
Lliga alemanya: 2
Copa d'Alemanya: 1
Supercopa d'Alemanya: 2
Supercopa d'Europa: 1

THW Kiel (handbol masculí): 7 títols
Copa d'Europa: 1
Lliga alemanya: 1
Copa d'Alemanya: 3
Supercopa d'Alemanya: 2

SL Benfica (hoquei patins masculí): 7 títols
Copa d'Europa: 1
Copa CERS: 1
Lliga portuguesa: 1
Supercopa de Portugal: 2
Copa Continental: 2

ZRK Buducnost (handbol femení): 7 títols
Copa d'Europa: 1
Lliga montenegrina: 3
Copa de Montenegro: 3

Györi ETO KS (handbol femení): 7 títols
Copa d'Europa: 1
Lliga hongaresa: 3
Copa d'Hongria: 3

CP Voltregà (hoquei patins femení): 7 títols
Copa d'Europa: 2
Lliga espanyola: 3
Copa de la Reina: 2

Olympique Lyonnais (futbol femení): 7 títols
Champions League: 2
Lliga francesa: 3
Copa de França: 2

Llegendes vives d'aquest esport // Foto: Anuari del Waterpolo Català

(*) Entren en aquesta categoria aquells equips que hagin guanyat la màxima competició europea de clubs del seu esport com a mínim una vegada les darreres 4 temporades. No es tenen en compte els títols intercontinentals, ja que no a tots els esports es disputen. En alguns casos no s'ha trobat el palmarès de la Supercopa d'aquell país. Esports on s'ha fet la cerca (tant en masculí com en femení): bàsquet, futbol, handbol, hoquei herba, hoquei patins, rugby, voleibol i waterpolo.