dilluns, 29 de setembre del 2014

Sorteig de la segona fase de la Champions League

El sorteig de la segona fase de la Champions League, efectuat aquest matí a Luxemburg, ha configurat la segona etapa de la màxima competició continental. Mentre el Ligamus Tbilisi georgià i el Montpeller han quedat eliminats aquest passat cap de setmana sis equips més entren en competició i s'afegeixen als altres deu que han passat ronda. Els quatre grups de quatre equips que han sortit del sorteig d'avui s'enfrontaran entre els dies 17 i 19 d'octubre. Els dos primers de cada grup passaran a la tercera fase, on s'enfrontaran en una eliminatòria a anada i tornada que es disputarà els dies 29 d'octubre i 12 de novembre. Aquests 4 equips vencedors aniran a parar als grups que ja es van sortejar fa unes setmanes i on ja apareixerà l'Atlètic.Barceloneta.


GRUP A - Hannover
Pro Recco (Itàlia)
Estrella Roja de Belgrad (Sèrbia)
Spartak Volgograd (Rússia)
Waspo Hannover 1898 (Alemanya)


GRUP B - Budapest
ASC Duisburg (Alemanya)
OSC Budapest (Hongria)
Sintez Kazan (Rússia)
CSM DiGi Oradea (Romania)


GRUP C - Zagreb
Primorje EB Rijeka (Croàcia)
HAVK Mladost Zagreb (Croàcia)
Jadran Herceg Novi (Montenegro)
CN Marsella (França)


GRUP D - Kragujevac
Yuzme Istambul (Turquia)
Szolnoki VSE (Hongria)
VK Radnicki Kragujevac (Sèrbia)
CN Posillipo (Itàlia)


dimarts, 23 de setembre del 2014

Maica Garcia nominada a Millor Jugadora de l'Any

La boia del Sabadell, Maica Garcia, ha estat nominada per la FINA a Millor Jugadora de l'Any. Maica, autora d'un memorable gol a la final de l'Europeu de Budapest, va guanyar la temporada passada 6 títols a nivell de club a més de l'or europeu amb la selecció espanyola. A més a més, va ser escollida millor jugadora de l'esmentat europeu. Maica aspira a succeir en aquest guardó a la també jugadora del Sabadell Jennifer Pareja, qui va guanyar-lo la temporada passada. Enguany la votació està restringida a membres de la FINA. Els guanyadors recolliran el premi en una gala que es celebrarà a Doha (Qatar) abans de començar el Mundial en Piscina Curta del mes de desembre.

NOMINADES MILLOR JUGADORA
- Kamerin Craig (USA)
- Maica Garcia
- Giulia Gorlero (ITA)
- Rita Keszthelyi (HUN)
- Maggie Steffens (USA)
- Rowie Webster (AUS)


NOMINATS MILLOR JUGADOR
- Bret Bonanni (USA)
- Filip Filipovic (SRB)
- Dusan Mandic (SRB)
- Gojko Pijetlovic (SRB)
- Daniel Varga (HUN)
- Denes Varga (HUN)



Maica Garcia nominada a Millor Jugadora de l'Any // Foto: rtve.es


Ara mateix, Leioa Waterpolo torna a estar sense piscina

Paraules d'Alberto Castro, president del Leioa Waterpolo, després de que, per segona vegada en menys d'un mes, el club basc s'hagi quedat sense piscina. Des d'aquí, tot el meu suport i ànims a un club a qui admiro enormement.
Hoy lunes, 22 de Septiembre, la plantilla senior femenina del Leioa Waterpolo ha realizado su último entrenamiento en la piscina de Altzaga (Erandio), en compañía de la plantilla senior masculina, que mañana martes volverá a entrenar, ya por última vez, en unas instalaciones erandiotarras que echarán el cierre el miércoles para subsanar una avería en el vaso de la piscina grande.
Hasta aquí todo "normal", si consideramos normales los acontecimientos recientes que han obligado al club a abandonar su piscina habitual de Sakoneta, clausurada por obras, y buscar cobijo para todas sus categorías (más de 150 deportistas) en hasta otras cuatro instalaciones a lo largo de las últimas semanas.
Tratando de ser positivos, se podría considerar que a pesar del grave contratiempo originado por el cierre de Sakoneta, y gracias al trabajo constante de técnicos y directivos, la predisposición y colaboración en todo momento del Ayuntamiento, y la voluntad y sacrificio de deportistas y sus familiares, la temporada 2014/15 del Leioa Waterpolo ha echado a andar con relativa normalidad, dejando a un lado el leve retraso en el inicio de los entrenamientos de la Escuela de Waterpolo, la reducción del horario de disponibilidad de piscina completa para los equipos absolutos y obviando las molestias que provoca el hecho de tener que entrenar en piscinas más alejadas de las habituales, traslados de materiales y equipamiento, etc.
Manteniendo esta tónica, lo "normal" sería que a partir de este miércoles las plantillas absolutas del club contaran con una nueva piscina donde poder retomar sus entrenamientos, no muy alejada de Leioa a ser posible y con unas dimensiones y disponibilidad de lámina de agua suficientes para poder llevar a cabo unos entrenamientos dignos de un equipo que milita en la categoría de plata del waterpolo femenino estatal y otros que hacen lo propio en las máximas categorías territoriales.
Sin embargo, a día de hoy el club vive en la agobiante incertidumbre de desconocer si el miércoles, y los días posteriores e incluso semanas, contará con una piscina para acoger esos entrenamientos. No dudamos de la voluntad de las partes implicadas en encontrar una solución, pero la situación se está tornando crítica. Es inconcebible que un equipo de élite del deporte bizkaino, con presencia (minúscula, pero presencia al fin y al cabo) en los medios de comunicación, que cuenta con el apoyo de la Diputación a través de la Fundación Bizkaia Bizkaialde Fundazioa, esté atravesando una situación en la que no tiene asegurada la posibilidad de poder entrenar a tan sólo tres semanas de su debut en una competición donde representa a su municipio y porta el estandarte del waterpolo bizkaino y vasco por toda la geografía estatal.
Desde el Leioa Waterpolo clamamos por una solución inminente a este grave problema, venga de donde sea. En este club nunca nos hemos caracterizado por rendirnos ante las adversidades y arrojar la toalla, todo lo contrario, pero la gente que lleva dedicando durante años todo su esfuerzo en sacar este proyecto adelante y hacerlo crecer hasta lograr los éxitos recientes empieza a albergar dudas y plantearse si todo ese trabajo podría irse por el retrete, y esto no lo podemos permitir. Necesitan una respuesta ya.
De todas formas, y dejando a un lado, si se pudiera, lo que acontezca con esta situación tan grave que estamos viviendo, debemos pararnos a reflexionar sobre qué se está haciendo mal en nuestro deporte, a nivel administrativo y de gestión y proyección de instalaciones, para que algo así pueda estar sucediendo en este momento.



divendres, 19 de setembre del 2014

Fase final Copa Catalunya


La Zona Esportiva del CN Montjuïc serà la seu, a partir d'aquesta tarda, de la fase final de la Copa Catalunya. A partir de les 17:15 es jugarà la primera semifinal femenina, que enfrontarà al Mataró La Sirena i al Sant Andreu. Posteriorment, a les 18:30, Sabadell i Mediterrani lluitaran per l'altra plaça de finalista.

Les semifinals masculines tindran lloc demà al matí. A les 10:30 es jugarà el Catalunya - Sant Andreu mentre que a les 12 està previst que comenci l'Atlètic-Barceloneta - Mataró Quadis.

Les dues finals es disputaran diumenge al matí. A les 11 la femenina i, tot seguit, a les 12:30 la masculina. El mateix diumenge, segons informa la web de la Federació Catalana de Natació, es farà un homenatge al C.N.Atlètic Barceloneta i al C.N.Sabadell que il·lustrarà amb una foto històrica amb els dos equips campions d'Europa i a la fotografia també s'hi afegiran els catalans i catalanes que aquest estiu s'han proclamat: Campiones d'Europa i bronze a la Copa del Món, subcampions del món juvenils i medallistes de bronze al Campionat d'Europa Júnior. 

Com sempre, podreu seguir els partits des de 15 minuts abans de l'inici al Twitter del blog. Podeu consultar els resultats de la competició clicant aquí.

Semifinals Femenines - Divendres 19
17:15 CN Mataró La Sirena - CN Sant Andreu
18:30 CN Sabadell - CE Mediterrani


Semifinals Masculines - Dissabte 20
10:30 CN Catalunya - CN Sant Andreu
12:00 CN Atlètic-Barceloneta - CN Mataró Quadis


Finals - Diumenge 21
11:00 Final Femenina
12:30 Final Masculina

dimarts, 16 de setembre del 2014

Els extraterrestres

Recupero avui una entrada apareguda fa un parell de mesos en el blog de Pere Aragay, entrenador de futbol base del Jàbac de Terrassa. Totalment d'acord amb ell.

Perquè a vegades els entrenadors som com extraterrestres i ningú ens entén, però això no significa que ens haguem de rendir.


Ben aviat, la segona part: les fitxes de pòquer

dimecres, 10 de setembre del 2014

Mataró B, any II

Doncs ja hi som. Després de dues setmanes d'entrenaments lliures (rotllo F1) ahir va començar la segona temporada al Mataró B. El cel que surt a la foto és molt bucòlic i idíl·lic, però la veritat és que 20 minuts després de fer-la va començar una tempesta que ens va obligar a acabar al gimnàs (gràcies Vicens!!).

Personalment tinc moltes ganes de començar a fer coses. Moltes. Moltíssimes. Després d'un estiu on pràcticament no he notat el canvi d'una temporada a l'altra (Leioa, Budapest i Andorra m'han mantingut força distret però desconnectat del tot del grup) necessitava tornar a dirigir l'equip. Tornar-les a veure. Tornar a formar part d'aquesta família.

Amb una plantilla pràcticament calcada a la de l'any passat l'objectiu que ens hem de marcar és clar. Millorar no només la posició de la temporada passada si no millorar com a conjunt i seguir gaudint del waterpolo. Per a fer-ho comptem amb un dia més d'entrenament i vull que això es noti en el joc.

Treballar, treballar, treballar.
Aprendre, aprendre, aprendre.
Millorar, millorar, millorar.
Gaudir, gaudir, gaudir.
Waterpolo, waterpolo, waterpolo.




dijous, 4 de setembre del 2014

Sorteig de la fase de grups de Champions

El camí de l'Atlètic-Barceloneta cap a la reedició del títol de campió d'Europa s'ha començat a escriure aquest matí a Roma. El sorteig de la fase de grup de la Champions League ha enquadrat al conjunt mariner en un grup aparentment assequible, amb Brescia, Olympiacos i Eger més dos guanyadors d'eliminatòries prèvia. Els tres primers classificats de cada grup es classificaran per a la Final Six que es disputarà a Barcelona la darrera setmana del mes de maig.


Els equips provinents de les eliminatòries sortiran de les fases de classificació que tindran lloc a Marsella i Herceg Novi entre els dies 26 i 28 de setembre. Els quatre primers classificats de cada grup passaran a una segona fase on s'hi afegiran vuit equips més. Els vencedors d'aquesta segona fase es veuran les cares en unes eliminatòries que ja donaran accés a la fase de grups.

GRUP A
CN Atlètic-Barceloneta
AN Brescia (Itàlia)
Olympiacos SFP (Grècia)
ZF Eger (Hongria)
Guanyador eliminatòria B
Guanyador eliminatòria D


GRUP B
VK Partizan Belgrad (Sèrbia)
Jug Croatia Osiguranje Dubrovnik (Croàcia)
Spandau 04 Berlín (Alemanya)
Galatasaray SK (Turquia)
Guanyador eliminatòria A
Guanyador eliminatòria B





Fase de classificació

GRUP A (Marsella)
VK Radnicki Kragujevac (Sèrbia)
CN Posillipo (Itàlia)
OSC Budapest (Hongria)
Spartak Volgograd (Rússia)
CN Marsella (França)
Ligamus Tbilisi (Geòrgia)

GRUP B (Herceg Novi)
HAVK Mladost Zagreb (Croàcia)
Waspo Hannover 1898 (Alemanya)
CSM DiGi Oradea (Romania)
Montpellier Waterpolo (França)
Sintez Kazan (Rússia)

Jadran Herceg Novi (Montenegro)


L'Atlètic-Barceloneta ja coneix el seu camí cap a la Final Six // Foto: Waterpolo el Blog




dilluns, 1 de setembre del 2014

II Andorra BWMF Cup - Quarts de Final

Els quarts de final de la segona edició de l'Andorra BWMF Cup s'han disputat aquesta tarda a Serradells. Just després de la disputa de la primera jornada del grup E, 8 equips han saltat a l'aigua per optar a les places 9 a 16. L'Helios i el Sant Feliu han guanyat en el doble emparellament catalano-aragonès de la tarda. L'Helios s'ha endut la victòria per 5-9 contra el Molins de Rei mentre que el Sant Feliu ha capgirat un 2-5 davant l'Stadium Casablanca i ha passat a la següent ronda després de guanyar 6-5. Més tard, l'Horta ha guanyat clarament al Mataró La Sirena (20-5) mentre que el Rubí ha vençut per 9-4 al Sant Andreu Rangers.

Pel que fa als partits de quarts de final de la part alta del quadre la victòria ha acabat caient pels equips campions de grup. En el derbi italià entre el Posillipo i el Salerno s'ha imposat el conjunt napolità per un clar 10-2 mentre a l'altre camp el Terrassa ha patit més però ha guanyat a l'Olivar per 9-7. Els dos darrers partits del dia han tingut un clar vencedor, i és que tant Barcelona com Domino Avus s'han imposat a Olot i Sant Andreu United per 11-2 i 14-3 respectivament.

Les semifinals es disputaran demà a partir de les 10:20 mentre que la jornada de finals està prevista a partir de les 15:00, amb la gran final a les 20:00.

Quarts de Final 9-16
CN Molins de Rei 5-9 CN Helios
CN Sant Feliu 6-5 Stadium Casablanca
UE Horta 20-5 CN Mataró La Sirena
CN Rubí 9-4 CN Sant Andreu Rangers

Quarts de Final 1-8
CN Posillipo 10-2 Dream Team Salerno
CN Terrassa 9-7 EM El Olivar
CN Barcelona 11-2 CN Olot
Domino Avus 14-3 CN Sant Andreu United

Horaris de demà 2 de setembre
Semifinals 13-16 (10:20)
CN Mataró La Sirena - CN Sant Andreu Rangers
CN Molins de Rei - Stadium Casablanca

Semifinals 9-12 (11:10)
UE Horta - CN Rubí
CN Helios - CN Sant Feliu

Semifinals 5-8 (12:00)
CN Olot - CN Sant Andreu United
Dream Team Salerno - EM El Olivar

Semifinals 1-4 (12:50)
Domino Avus - CN Barcelona
CN Posillipo - CN Terrassa
El Posillipo s'ha desfet sense problemes del Salerno // Foto: Sergi Massó