dijous, 25 d’abril del 2013

Atlètic-Barceloneta i Sabadell, a semis. El CNB fora

Tres de les quatre sèries de quarts de final del play-off pel títol de la Divisió d'Honor masculina van resoldre's ahir: Atlètic-Barceloneta i Sabadell seran a semis mentre que el CNB tornava a caure a la pròrroga. Terrassa i Mediterrani hauran de jugar el tercer partit.

CNB i Canoe Isostar han ofert una gran sèrie de quarts, decantada finalment pels madrilenys // Foto: realcanoe.es

Per la via ràpida han resolt la seva eliminatòria de quarts de final els dos primers classificats de la lliga regular. L'Atlètic-Barceloneta es desfeia ahir al vespre del Mataró Quadis per un contundent 17-5 en un partit sense història on Felipe Perrone, amb 4 gols, va ser el màxim anotador. El rival dels mariners a semifinals serà el Real Canoe Isostar madrileny que es va tornar a imposar al Barcelona. Tal i com va passar dissabte a Madrid, Canoe i CNB van necessitar la pròrroga per a determinar el vencedor del partit i, com a Madrid, va ser el Canoe qui es va endur el punt. Al final dels 32 minuts el marcador era de 8-8 i el Canoe Isostar va fer el novè gol a la primera part de la pròrroga. Atlètic-Barceloneta i Canoe Isostar reeditaran la final de Copa en aquesta sèrie de semifinals

També seran a semifinals els jugadors del Sabadell, que es van imposar per 11-8 al Navarra, resolent l'eliminatòria per 2-0. El seu rival sortirà del tercer enfrontament entre Terrassa i Mediterrani. I es que ahir el Mediterrani va igualar a un l'eliminatòria després de guanyar per un ajustat 8-9 a la piscina del Terrassa gràcies a un darrer parcial d'1-3 que capgirava el marcador i forçava el tercer partit. Aquest tercer partit es disputarà dissabte a les 6 de la tarda a la piscina del Terrassa.

DH Masculina - Quarts de final - Segon partit
CN Atlètic-Barceloneta 17-5 CN Mataró Quadis (2-0)
CN Barcelona 8-9 Real Canoe NC Isostar (0-2)
CN Sabadell 11-8 CD Waterpolo Navarra (2-0)
CN Terrassa 8-9 CE Mediterrani (1-1)

dimecres, 17 d’abril del 2013

Si, l'últim gran play-off

L'amic Dani Pajuelo publicava ahir al seu blog una entrada titulada "L'últim gran play-off?" on, molt encertadament, treu la bola de vidre i augura un futur força negre pel nostre esport. Cal dir que estic molt d'acord en tot el que diu i ho faig extensible a la categoria femenina.

Que els clubs no tenen un duro i cada vegada dedicaran menys recursos a les seccions esportives és un fet més que constatable en els darrers anys. Sense anar més lluny només cal veure com es plantejava la Primera Femenina l'estiu passat, amb més renúncies que no pas acceptacions. Val a dir que aquest estiu es planteja similar i comença a ser necessària una remodelació tant de Segona Masculina com de Primera Femenina. Remodelació que, d'altra banda, s'està discutint amb diverses propostes sobre la taula. I per la temporada que ve, tal i com apunta Dani Pajuelo, equips com el Sabadell (qui ja va presentar un ERO temporal a principis de gener), el Barcelona o el Mediterrani (per citar els que ja ha dit ell, als quals podríem afegir-ne més) retallaran encara més un pressupost que ja s'ha aprimat enguany.

Seguint amb les retallades però tornant al tema del play-off. Crec que és innecessari. Si entenem la lliga com la competició de la regularitat no em sembla lògic que t'ho acabis jugant al millor de 3 partits. Ni en waterpolo ni en cap esport. De fet, esports com l'handbol o, des de la temporada 2009/10, l'hoquei patins, han suprimit el play-off. I bé que els ha sortit la cosa. L'any passat, com recordareu, es va eliminar el play-off per facilitar la preparació olímpica de les dues seleccions espanyoles. I cada punt perdut a la lliga valia el seu pes en or. I si no, que li preguntin al Sabadell, que després de liderar la lliga fins la jornada 19 (a 4 pel final) va perdre a Madrid i va veure com l'Atlètic-Barceloneta l'avançava a la classificació i s'acabava enduent el títol.

Pel que fa a la Divisió d'Honor femenina l'altre dia una jugadora em va plantejar una pregunta: "de què ens serveix a la resta d'equips jugar el play-off si el Sabadell és tant superior?". Sàvies paraules tenint en compte, a més, que la classificació per Europa la determina la lliga regular i no pas el play-off.

Ja per acabar, una reflexió extreta del blog d'en Dani Pajuelo: "Sense l’empenta (des del meu punt de vista poc aprofitada) del Mundial de Barcelona 2013 i amb les grans reduccions de pressupost de les federacions i els clubs, el futur del waterpolo “professional” del nostre país cada vegada pinta pitjor.". Ho subscric al 100%.

divendres, 12 d’abril del 2013

Sortejada la fase d'ascens a Primera Femenina

Ja es coneix el calendari del Campionat d'Espanya de Segona Divisió Femenina, que es disputarà a la piscina de l'AESE els dies 4 i 5 de maig.



Enguany, tan sols 4 equips de la Zona 1 s'han inscrit en aquest Campionat que dóna bitllet per a jugar a Primera Divisió la temporada que ve. Dels 4 inscrits 3 ja van disputar la fase d'ascens la temporada passada. Serà la tercera participació seguida de l'AESE, que ha tingut l'ascens a tocar les dues darreres temporades (va quedar en segona posició a Ceuta'11 i L'Hospitalet'12). També repeteixen, però per quarta vegada consecutiva, les noies del CW Castelló, cinquenes la temporada passada. Les altres repetidores són les jugadores de la Poli de València, sisenes l'any passat a L'Hospitalet.

Qui torna a intentar l'ascens després d'haver renunciat l'any passat a Primera és el CN Martorell. Les noies de Joan Pérez han fet una lliga pràcticament perfecte, perdent únicament un sol partit (precisament davant l'AESE) i intentaran retornar a la categoria on van jugar de la temporada 2009/10 a la 2011/12.


El calendari (disponible també al blog de l'AESE) és el següent:

Dissabte 4 de maig:
13,00 h. CN Martorell - CW Castelló
14,30 h. AE Santa Eulàlia - Univ. Pol. València

18,00 h. CN Martorell - Univ. Pol. València
19,30 h. AE Santa Eulàlia - CW Castelló

Diumenge 5 de maig:
11,30 h. Univ. Pol. València - CW Castelló
13,00 h. AE Santa Eulàlia - CN Martorell  

dimecres, 10 d’abril del 2013

Aquest diumenge torna la Selecció

Després de la victòria de la Selecció femenina de la setmana passada ara és el torn dels nois, que s'enfrontaran al Brasil aquest diumenge al migdia.

El màxim golejador de la lliga, Joel Esteller, jugarà "a casa" amb la Selecció // Foto: natacio.cat


La Selecció Catalana masculina tornarà a disputar un partit quatre anys després de la darrera cita. Si el 2009 el combinat de Quim Colet es va enfrontar a Austràlia a Mataró enguany el rival serà el Brasil. El seleccionador català ha facilitat ja la llista de convocats on hi destaquen la presència de quatre subcampions del món júnior. Segons paraules de Colet, recollides per la web de la Federació Catalana de Natació, s'ha fet una selecció "a on estigui representat el potencial del waterpolo català". Tot i això no hi seran els catalans de l'Atlètic-Barceloneta ja que pocs dies després juguen a Grècia l'anada dels quarts de final de la Champions i tampoc hi serà l'olotí de l'Olympiacos Blai Mallarach.

Qui si hi serà és Felipe Perrone, per a qui, segons Colet, "aquest encontre té un component emocional i per tots era important que entrés a la convocatòria". També hi serà, però defensant els colors de Brasil, Adrià Delgado, jugador catalano-brasiler format a les categories inferiors de l'Atlètic-Barceloneta i actualment jugador del Fluminense.

La convocatòria la formen els quinze jugadors següents: Iñaki Aguilar, Oscar Carrillo, Pere Estrany i Xavi Vallès del C.N.Sabadell; Felipe Perrone del C.N.Atlètic Barceloneta; Joel Esteller i Gerard Reixach del C.N.Barcelona; Marc Larumbe del C.N.Catalunya; Fran Sánchez del C.N.Mataró; Ricard Aguiran i Adrià Carabí del C.E.Mediterrani; Oscar Aguilar i Ricard Alarcón del C.N.Terrassa; Albert Español del R.N.Florentia i Ramón Sentís del C.N.Sant Andreu.

El partit es disputarà aquest diumenge 14 d'abril a la 1 del migdia a la Nova Escullera en motiu de la catorzena edició del Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona.

dilluns, 8 d’abril del 2013

Mutriku 2013, encara hi ets a temps. T'ho perdràs?

Com cada any, el proper mes de juliol el port de Mutriku (Guipúscoa) acollirà una nova edició del Torneig de Waterpolo Platja que organitza l'Urbat-Urkotronik IKE. Aquest torneig, que compta amb categoria sènior masculina, sènior femenina i infantil mixta, celebrarà aquest estiu la seva setena edició amb la participació ja confirmada de 18 equips.


En categoria sènior masculina, a la qual es poden inscriure un màxim de 12 equips, hi ha confirmats 10 equips. Entre aquests equips hi destaca el campió de la darrera edició i equip de Divisió d'Honor, el CN Sant Andreu. També ha confirmat la seva participació el campió de la cinquena edició, la Universitat Autònoma de Barcelona. A més a més, a Mutriku hi seran presents diversos representants del waterpolo basc, cas de l'Askartza (que milita a Primera Divisió) o el Bidasoa XXI, classificat per la fase d'ascens a Segona Divisió. Enguany, a més, és probable la participació d'un equip italià i un croat.

Pel que fa a la categoria femenina ja han confirmat la seva assistència les vigents campiones que, a l'igual que passa en categoria masculina, és el CN Sant Andreu. És en aquesta categoria que es comptarà amb la presència d'una jugadora estel·lar. Ja ha confirmat la seva assitència la qui fins aquest estiu ha estat capitana de la selecció italiana i és vigent campiona d'Europa: Elisa Casanova. Després de la seva participació als Jocs Olímpics de Londres i un cop retirada del Setterosa, la boia transalpina acudirà aquest estiu al Torneig de Mutriku. En el seu palmarès hi destaca una lliga italiana, una Copa LEN, una Champions Cup i dues Supercopes LEN a més de l'or europeu d'Eindhoven 2012.

En aquest torneig femení ja hi ha confirmats quatre equips, amb la qual cosa encara hi ha places per a poder jugar contra un equip de la màxima categoria estatal com és el Sant Andreu i contra una jugadora del nivell d'Elisa Casanova.

En categoria infantil ja estan plenes les quatre places del torneig i, per tant, es dóna per tancada la inscripció.

Si el teu equip sènior, bé sigui masculí o femení, està interessat en participar en aquest torneig podeu enviar un mail a torneomutriku@gmail.com i se us proporcionarà tota la informació necessària.

Si no sabeu què fer el 12 i 13 de juliol a què espereu? Mutriku #WaterpoloNonStop da ere!!!

diumenge, 7 d’abril del 2013

El Sabadell certifica la segona plaça

Sense sorpreses a la penúltima jornada de la Divisió d'Honor masculina, on ja tenen amo les quatre primeres posicions de la classificació.


Fran Fernández ha marcat 4 gols a la porteria de Diakonow // Foto: rfen.es

El líder de la competició, el CN Atlètic-Barceloneta, rebia un CN Terrassa a qui encara quedaven remotes possibilitats de quedar segon. Els egarencs havien de guanyar els dos partits que queden  esperar que el Sabadell punxés, però els resultats d'ahir van esfumar aquesta possibilitat. Tot i presentar tres baixes importants (Perrone, Minguell i Sziranyi) l'Atlètc-Barceloneta es va acabar enduent els tres davant un Terrassa que ha plantat cara en tot moment. Fins als darrers minuts, on l'Atlètic-Barceloneta va fer un parcial de 4-0, el partit es podria haver decantat per qualsevol bàndol. Fran Fernández, amb 4 gols, ha estat el màxim anotador del partit.

El CN Sabadell s'ha assegurat la segona plaça gràcies a la victòria per 8-15 a Pamplona davant el Waterpolo Navarra. El conjunt navarrès ha pogut mantenir el pols fins al 3-3 de principis del segon període, però a partir de llavors el Sabadell ha anat deixant enrere al Navarra en el marcador.

D'altra banda, en el tercer partit disputat ahir, el CN Barcelona, va assolir la xifra dels 40 punts al derrotar al CN Montjuïc per 18-5 en un partit sense massa història.

La resta de la jornada es disputarà entre avui (amb l'Helios - Canoe Isostar) i dimecres amb dos partits que impliquen als 4 equips que lluiten per les dues darreres places de play-off: Mataró Quadis - Mediterrani i Catalunya - Sant Andreu.

DH Masculina - J21
CD Waterpolo Navarra 8-15 CN Sabadell
CN Atlètic-Barceloneta 12-8 CN Terrassa
CN Barcelona 18-5 CN Montjuïc
CN Helios - Real Canoe NC Isostar (7 d'abril)
CN Mataró Quadis - CE Mediterrani (10 d'abril)
CN Catalunya - CN Sant Andreu (10 d'abril)

Classificació
1.- CN Atlètic-Barceloneta (63 pts)
2.- CN Sabadell (51 pts)
3.- CN Terrassa (45 pts)
4.- CN Barcelona (40 pts)
5.- Real Canoe NC Isostar (30 pts)*
6.- CD Waterpolo Navarra (30 pts)
7.- CN Mataró Quadis (29 pts)*
8.- CE Mediterrani (26 pts)*
9.- CN Sant Andreu (23 pts)*
10.- CN Catalunya (20 pts)*
11.- CN Helios (3 pts)*
12.- CN Montjuïc (3 pts)

* = 1 partit menys

dijous, 4 d’abril del 2013

Catalunya guanya Gran Bretanya (16-10) en el seu debut

La Selecció Catalana ha guanyat contra Gran Bretanya en el seu primer partit. Clara Espar, als 4:39 del primer quart, ha marcat el primer gol de la Selecció.


Les protagonistes de l'històric debut de la Selecció // natacio.cat

La piscina de Sant Sebastià ha estat l'escenari escollit pel primer partit de la Selecció Catalana. Les noies entrenades per Jordi Valls s'han imposat a Gran Bretanya, vuitena als Jocs de Londres, per 16-10. El partit s'ha iniciat amb atacs poc clars per part de tots dos equips fins que Clara Espar ha foradat la porteria britànica. La jugadora del Mediterrani s'ha convertit, d'aquesta manera, en la primera golejadora de la Selecció. Chloe Wilcox ha posat un momentani empat a un poc després del primer gol català i a partir d'aquí les catalanes ja s'han deixat anar i han anat ampliant l'avantatge amb dos gols d'Ona Meseguer i un de Jennifer Pareja abans del primer descans.

Jennifer Pareja, qui ha estat la màxima golejadora del partit amb 5 gols, ha marcat un penal comès sobre Maica Garcia al principi del segon període. Però Gran Bretanya ha marcat dos gols seguits, tots dos d'Angie Wistanley-Smith, que deixaven el marcador en 5-3. Maica Garcia, després de fallar sola davant la portera, ha marcat dos gols seguits des de la boia i Frankie Painter-Snell n'ha fet un altre per les britàniques que ha deixat el 7-4 al marcador al descans.

La segona part ha tingut un caire més ofensiu per part de totes dues seleccions. Mentre les porteres feien tot el que podien per evitar més gols dels que hi ha hagut, les jugadores atacants anaven fent feina. Roser Tarragó ha tret el seu fuet per fer el 8-4, però Painter-Snell, aprofitant la 2a exclusió de Marta Bach, ha tornat la Gran Bretanya 3 per sota. Els intercanvis de gols han estat constants fins al 13-7 amb el qual s'ha arribat al final del tercer període.

El darrer període s'ha iniciat amb 2 gols de l'anglesa de Mataró. Ciara Gibson-Byrnes ha marcat un parell de gols, el 2n de penal, per posar el 13-9. Maica Garcia, en home de més, i Roser Tarragó, amb un dels seus xuts característics, han ampliat l'avantatge catalana fins al 15-9. El darrer gol de Gran Bretanya ha estat de Kathryn Fowler mentre que la jove jugadora del Sant Feliu Irene González ha fet el 16-10 que tancava el marcador.

Cal recordar que ahir, a Mataró, la Selecció Catalana juvenil va guanyar per 29-3 a Gran Bretanya.

Catalunya (16): Laura Ester, Laura Vicente (1), Judith Forca, Roser Tarragó (2), Mati Ortiz, Jennifer Pareja (5), Clara Espar (1), Maica Garcia (4), Marta Bach, Ona Meseguer (2), Bea Ortiz, Raquel Roldán, Ana Copado i Irene González. E: Jordi Valls.

Gran Bretanya (10): Robyn Jessica Nicholls, Chloe Wilcox (1), Fiona McCann, Frankie Painter-Snell (2), Anie Hay (1), Rosie Huck, Ciara Gibson-Byrne (2), Hazel Musgrove (1), Angie Wistanley-Smith (2), Fran Clayton, Kathrun Fowler (1) i Megan Gaunt. E: Szilveszter Fekete.

Àrbitres: Jaume Teixidó i Ernest Iñesta.
Parcials: 4-1 / 3-3 / 6-3 / 3-3

dimecres, 3 d’abril del 2013

Les juvenils catalanes passen per sobre de Gran Bretanya

La selecció catalana juvenil femenina ha golejat aquesta tarda a Mataró a la selecció de Gran Bretanya per 29-3.

La selecció catalana juvenil ha guanyat 29-3 a Gran Bretanya // twitter.com/nanplana1

Una grada força plena rebia a Mataró a la selecció catalana juvenil femenina. El rival, una fluixa selecció britànica, ha permès a la seleccionadora, Yurema Sabio, donar minuts a totes les jugadores. Amb un bloc format, en gran part, per jugadores del Mediterrani, la selecció ha anat de cara a l'atac des del primer minut. El primer gol del partit ha estat obra de la jugadora del Rubí Amanda Triviño i a partir d'aquí les catalanes no s'han cansat d'anotar. De fet, exceptuant Hana Vilanova, totes les jugadores de camp han aconseguit almenys un gol, essent Clara Cambray (que jugava a casa) la màxima anotadora del partit amb 6 gols.

El partit de la selecció juvenil ha estat un aperitiu del partit que es disputarà demà. Per primera vegada a la història, la selecció catalana femenina disputarà un partit. Serà a les 18:30 a la piscina de l'Atlètic-Barceloneta davant Gran Bretanya.

Catalunya (29): Mila Lopez, Paula Abellán (1), Anna Gual (3), Carol Nogueras (1), Carla Tohà (3), Carla Abellán (1), Clara Cambray (6), Mireia Bargalló (1), Marina Cordobés (5), Amanda Triviño (5), Paula Crespi (3), Hana Vilanova i Andrea Domínguez.

Gran Bretanya (3): Megan Gaunt, Hannah Patchet, Rosie Huck (2), Fran Collings, Eve Simpson, Isobel Howe, Megan Clarke, Beth Bolton, Tilda Williams (1), Emily Sutcliffe, Ebe Colly Davies, Rhiannon Faulds, Gorgia Linney, Katie Andrews i Beth Grimmes.

Àrbitres: Sergio Galindo i David Gómez.
Parcials: 6-1 / 8-0 / 9-1 / 6-1

Cita històrica pel waterpolo femení català

La selecció catalana femenina de waterpolo disputarà demà 4 d'abril el seu primer partit. El rival serà Gran Bretanya, vuitena classificada als Jocs Olímpics d'aquest estiu.


Per primera vegada a la història el combinat català disputarà un partit. La cita tindrà lloc demà dijous 4 d'abril a les 18:30 i a la convocatòria, facilitada la setmana passada per la Federació Catalana, hi ha fins a 8 jugadores que van ser plata olímpica a Londres.

El partit es jugarà a les instal·lacions del CN Atlètic-Barceloneta. Aquesta tarda, a més, la selecció catalana juvenil femenina s'enfrontarà també a Gran Bretanya a Mataró.

Les jugadores convocades per Quim Colet són:

Convocatòria selecció catalana femenina absoluta: Laura Ester, Jennifer Pareja, Maica Garcia, Matilde Ortiz i Judith Forca del C.N.Sabadell. Ana Copado i Ona Meseguer del C.N.Sant Andreu. Marta Bach i Roser Tarragó del C.N.Mataró. Clara Espar i Laura Vicente del C.E.Mediterrani. Beatriz Ortiz del C.N.Rubí. Irene González del C.N.Sant Feliu i Raquel Roldán del C.N.Terrassa.

Convocatòria selecció catalana femenina juvenil: Andrea Domínguez, Carolina Nogueras, Anna Gual, Carla Tohà, Hana Vilanova, Mireia Bargalló i Paula Crespí del C.E.Mediterrani. Milagros López del C.N.Sant Feliu. Clara Cambray del C.N.Mataró. Amanda Triviño del C.N.Rubí. Marina Cordobés, Paula Abellán i Carla Abellán del C.N.Sabadell.