diumenge, 28 de febrer del 2010

L'Atlètic-Barceloneta segueix al capdavant després de guanyar el derbi

El CN Atlètic-Barceloneta seguirà una setmana més al capdavant de la classificació de la Divisió d'Honor masculina després d'haver vençut, en aquesta setzena jornada, a l'etern rival mariner, el CN Barcelona. El marcador, de 8-12, ha estat dominat en tot moment per l'equip mariner, que ha vençut en els 3 primers parcials. D'aquesta manera, els homes de Santi Fernández sumen 3 punts més i deixa al veí i etern rival a 5 punts de diferència.

Qui segueix l'estela del líder és el CN Terrassa, que ha sumat una nova victòria com a local després d'imposar-se davant el cuer, l'ADF Helios, per 14 gols a 5, en un partit on ja vencia per 10-1 a la mitja part. Amb aquest tres punts, els egarencs s'enfilen a la segona plaça, aprofitant la derrota del Barcelona, i es mantenen dos punts per sota del líder.
El quart classificat, el CN Mataró Quadis, ha patit per vèncer per la mínima (6-5) al CE Mediterrani. Els mataronins han entrat als darrers 8 minuts amb una aventatge de 3 gols (6-3), però els de Javi Aznar han anotat dos gols en el darrer període que han estat a punt de permetre que el Medi tornés de Mataró amb algun punt a la butxaca.

Tampoc ha fallat el CN Sabadell en el seu desplaçament a les Illes Canàries. Els sabadellencs han vençut per 4 gols a 9 al CN Martiánez, amb 5 gols de Marko Cuk i es mantenen cinquens, a 3 punts del quart classificat (el Mataró Quadis) i 11 per sobre del seu immediat perseguidor, el CN Alcorcón, que ha empatat a 7 gols a la Pere Serrat davant el CN Sant Andreu. Els andreuencs sempre han anat per davant al marcador, amb avantatges de fins a 3 gols (3-0 i 4-1), però els madrilenys han anat millorant el seu joc i remuntant poc a poc, fins empatar el partit en diverses fases del joc (a 4, 6 i 7), fet que els permet sumar un punt més a la classificació.

En el darrer partit de la jornada, el Real Canoe NC s'ha desfet del Waterpolo Navarra per 16 gols a 12.

DH Masculina - J16
CN Mataró Quadis 6 - 5 CE Mediterrani
CN Barcelona 8 - 12 CN Atlètic-Barceloneta
CN Terrassa 14 - 5 ADF Helios
CN Martiánez 4 - 9 CN Sabadell
Real Canoe NC 16 - 12 CD Waterpolo Navarra
CN Sant Andreu 7 - 7 CN Alcorcón

Classificació
1.- CN Atlètic-Barceloneta (42 pts)
2.- CN Terrassa (40 pts)
3.- CN Barcelona (37 pts)
4.- CN Mataró Quadis (36 pts)
5.- CN Sabadell (33 pts)
6.- CN Alcorcón (22 pts)
7.- Real Canoe NC (19 pts)
8.- CN Sant Andreu (19 pts)
9.- CE Mediterrani (13 pts)
10.- CD Waterpolo Navarra (13 pts)
11.- CN Martiánez (6 pts)
12.- ADF Helios (3 pts)

dijous, 25 de febrer del 2010

Resultats 4a Jornada Lliga Mundial

Dimarts passat es va disputar la quarta jornada als grups europeus de la Lliga Mundial. Els resultats van ser els següents:

GRUP A
Berlín: Alemanya 4 - 11 Itàlia
Kotor: Montenegro 11 - 3 França

Classificació
1.- Itàlia (12 pts)
2.- Montenegro (9 pts)
3.- Alemanya (3 pts)
4.- França (0 pts)


GRUP B
Varadzin: Croàcia 12 - 9 Macedònia
Atenes: Grècia 10 - 9 Rússia

Classificació
1.- Croàcia (10 pts)
2.- Grècia (8 pts)
3.- Rússia (6 pts)
4.- Macedònia (0 pts)


GRUP C
Istambul: Turquia 3 - 16 Sèrbia
Pontevedra: Espanya 9 - 7 Romania

Classificació
1.- Sèrbia (12 pts)
2.- Espanya (6 pts)
3.- Romania (6 pts)
4.- Turquia (0 pts)

diumenge, 21 de febrer del 2010

L'Hospi venç sense problemes al Badia

El CN L'Hospitalet va vèncer ahir al vespre al CN Badia en un partit corresponent a la setena jornada del Campionat d'Espanya de Segona Divisió femenina per 16 gols a 8. El partit, sense massa història, es va resoldre ben aviat pel conjunt riberenc, que dominava per 4-1 al final del primer període i per 10-5 a la mitja part. El tercer quart va ser molt més igualat que els dos anteriors, amb un empat a 1 com a parcial. Ja en el darrer quart, la balança es va tornar a decantar per a l'equip de casa, que va ampliar encara més l'avantatge fins al 16-8 definitiu.

L'Hospi va plantejar un partit molt encarat cap a l'atac, sabedor que darrera potser patiria al tenir la portera titular de baixa. Però les dues porteres que va usar l'Hospi, Sheila Garcia i Ana Fernández, van saber estar en tot moment dins el partit i, a excepció de petits errors fruit de l'inexperiència, van donar una molt bona sensació a una grada força buida. Per la seva part, el Badia va viure principalment de comptats contraatacs i de possessions llargues, que sovint acabaven amb xuts llunyans sobre la botzina, alguns dels quals van sorprendre les joves porteres locals.

La perfecta efecivitat local en les jugades de superioritat numèrica (5/5) i el fet de no concedir cap gol en inferioritat també van ajudar a les jugadores de Javi Sánchez a endur-se els dos punts i a deixar el Badia amb zero punts a la cua de la classificació.

Per part local, cal destacar la notable actuació d'Anna Fernàndez, amb 4 gols (2 en superioritat) i que va provocar 3 de les 5 expulsions a favor de les que va gaudir l'equip de casa. A més, també va repartir dues assistències de gol al darrer període. Del Badia va brillar especialment M.Muñoz, amb 3 gols de 4 xuts i 3 pilotes recuperades.

Feu click aquí per accedir a l'estadística del partit.

CN L'HOSPITALET (16): S.Garcia, A.Gil, M.Massó, A.Peiró (1), E.Pinel (1), A.Fernàndez (4), S.Andrés (3), A.Pizarro (1), M.Flores (4), E.Murillo (1), A.Fernández (ps), M.Garcia (1) i E.Calatayud. E: J.Sánchez.

CN BADIA (8): L.Llagostera, A.Mata, S.Medina, J.González, R.Jiménez (1), R.Montero (1), I.Ortiz (ps), A.Sánchez, L.Díez, M.Lázaro, E.Gómez (1), B.Ocaña (2) i M.Muñoz (3). E: R.González.

Àrbitres: Dani Sanfeliu i Xavi Sorigué
Parcials: 4-1 / 6-4 / 1-1 / 5-2

El Sabadell Astralpool diu adéu a Europa

L'aventura europea del CN Sabadell Astralpool va finalitzar ahir a la piscina d'El Pireu, on va perdre per 10 gols a 4 davant l'Olympiacos SC, en el partit de tornada dels quarts de final de la Champions Cup, la màxima competició del waterpolo europeu femení. Les jugadores de Nani Guiu hananat tota l'estona darrere en el marcador i en cap moment han tingut opció de remuntar el gol de desavantatge que duien de l'anada. El fet de no haver sabut aprofitar les nombroses superioritats numèriques (fins a 10) ha condemnat les sabadellenques, que han perdut tots quatre parcials.

Tampoc hi ha hagut sort per a les madrienyes del CN Alcorcón, que han perdut per 16-4 a la piscina de les grans dominadores del waterpolo europeu dels darrers temps: 6 de les darreres 10 edicions de la Champions Cup són a les vitrines de l'Orizzonte Catania. Les jugadores de l'equip italià, entre elles Blanca Gil (autora de 6 gols) no han tingut pietat de les madrienyes i, a la mitja part, ja guanyaven 9-3.

Les altres dues places de semifinals han anat a parar a mans del Kinef Kirishi, que s'ha imposat per 12-13 a l piscina de l'Shturm 2002 Chehov en el derbi rus de quarts de final, i per a les gregues del Vouliagmeni NC, que s'han imposat al Pireu a les italianes de la Fiorentina per 6-3 i d'aquesta manera han remuntat el gol de desavantatge que duien de l'anada.

D'aquesta manera, Blanca Gil, amb l'Orizzonte Catania, i Patri del Soto, amb el Vouliagmeni, lluitaran per la corona europea.

Champions Cup - Quarts de Final (tornada)
En vermell, l'equip classificat
Olympiacos SC (GRE) 10 - 4 CN Sabadell Astralpool
Geymonat Orizzonte Catania (ITA) 16 -4 CN Alcorcón
Shturm 2002 Chehov (RUS) 12 - 13 Kinef-Surgutneftegas Kirishi (RUS)
Vouliagmeni NC (GRE) 6 - 3 Fiorentina Waterpolo (ITA)

El Terrassa s'endú el derbi vallesà

La Divisió d'Honor masculina ha assolit aquest cap de setmana la seva quinzena jornada i al capdavant de la classificació tot segueix igual. El CN Atlètic-Barceloneta s'ha recuperat del seu alcorconazo particular i va golejar al CN Sant Andreu per 21 gols a 5, amb un impressionant 8-2 en el primer parcial i 5 gols d'Albert Español a l'acabar el partit, amb la qual cosa segueix al capdavant de la classificació.

El partit més interessant de la jornada va ser el derbi vallesà que es va jugar a Can Llong. El CN Terrassa va guanyar l'etern rival a domicili per 10 gols a 14 amb un primer parcial d'1 a 5. Aquests tres punts permeten als egarencs seguir empatats amb el Barcelona a 37 punts a la segona plaça, a 2 punts del líder. Per la seva banda, el CN Sabadell s'allunya a 7 punts de les places que donen accés a l'Eurolliga.

Qui tampoc va fallar va ser el CN Barcelona, que juntament amb el Terrassa encara aspiren a desbancar l'Atlètic-Barceloneta del liderat. Els cenebistes van golejar al cuer, l'ADF Helios, per 7-18 amb un altre parcial d'escàndol: 0-7 al segon període per arribar a la mitja part amb 1-10.

El derbi madrileny entre el Real Canoe NC i el CN Alcorcón va ser per a l'equip local, que va vèncer per 9-7 als darrers botxins de l'Atlètic-Barceloneta.

La jornada es va tancar amb dues victòries més per a equips catalans. El CE Mediterrani va guanyar a casa davant el CN Martiánez per 10 gols a 8, mentre que el CN Mataró Quadis no va tenir problemes per imposar-se a Pamplona al Waterpolo Navarra per 2 gols a 8.

DH Masculina - J15
CN Atlètic-Barceloneta 21 - 5 CN Sant Andreu
CE Mediterrani 10 - 8 CN Martiánez
ADF Helios 7 - 18 CN Barcelona
Real Canoe NC 9 - 7 CN Alcorcón
CN Sabadell 10 - 14 CN Terrassa
CD Waterpolo Navarra 2 - 8 CN Mataró Quadis

Classificació
1.- CN Atlètic-Barceloneta (39 pts)
2.- CN Barcelona (37 pts)
3.- CN Terrassa (37 pts)
4.- CN Mataró Quadis (33 pts)
5.- CN Sabadell (30 pts)
6.- CN Alcorcón (21 pts)
7.- CN Sant Andreu (18 pts)
8.- Real Canoe NC (16 pts)
9.- CE Mediterrani (13 pts)
10.- CD Waterpolo Navarra (13 pts)
11.- CN Martiánez (6 pts)
12.- ADF Helios (3 pts)

Els errors condemnen al Sanfe davant el Dos Hermanas

La setzena jornada de la Divisió d'Honor femenina ens va deixar ahir quatre resultats molt apretats. La jornada, marcada per l'aplaçament de 2 partits fruit de la competició europea, va començar a la piscina del CN Sant Feliu, que es va condemnar a base dels seus propis errors davant el CW Dos Hermanas Emasesa (8-11). Les noies de Rafa López van començar el partit dominant clarament, tant en qualitat de joc com en el marcador, i a pocs segons per finalitzar el primer període, guanyaven còmodament per 4-0. Un cop arribats aquí, el Sanfe es va desconnectar del partit i va llançar per la borda l'avantatge de 4 gols, arribant un per sota a la mitja part (4-5) en un segon període per oblidar on un error rere l'altre permetien al Dos Hermanas encadenar 5 gols (un als darrers instants del primer període i 4 al segon quart). El tercer període va viure moments de lucidesa local, que van arribar a empatar el partit en diverses ocasions, però el Dos Hermanas es va acabar de desenganxar en el marcador en el quart parcial, amb 1-3, i una bona actuació de Lisandra Frometa i d'Anett Bodi. Per part del Sanfe, tan sols Ari Hileno i les germanes Ordi van donar la cara en tot moment. Molt haurà de treballar el Sanfe si vol salvar la categoria...

A Madrid, el CN Montjuïc va anar pràcticament tota l'estona a remolc del CN La Latina i va acabar perdent per 12 gols a 8, amb 6 gols d'Amy Bettina Logan per part local. També a Madrid, el CN Sant Andreu es va apuntar tres punts més al seu caseller al vèncer per la mínima (9-10) al CN Moscardó. Per part andreuenca, Cristina Pérez va anotar la meitat dels gols del seu equip (5).

La jornada es va tancar a Saragossa amb una altrea victòria mínima (9-10) del CN Mataró El Tot davant el Cablescom Saragossa en un partit on les maresmenques guanyaven per 5-8 i on van acabar patint per guanyar per la mínima.

Els partits CE Mediterrani - CN Sabadell Astralpool i CN Alcorcón - CN Vallirana es jugaran el 3 i el 14 de març respectivament.

DH Femenina - J16
CN Sant Feliu 8 - 11 CW Dos Hermanas Emasesa
CN La Latina 12 - 8 CN Montjuïc
CN Moscardó 9 - 10 CN Sant Andreu
Cablescom EWZ 9 - 10 CN Mataró El Tot
CE Mediterrani - CN Sabadell Astralpool (3 de març)
CN Alcorcón - CN Vallirana (14 de març)

Classificació
1.- CN Sabadell Astralpool (42 pts) **
2.- CE Mediterrani (39 pts) **
3.- CN Alcorcón (39 pts) *
4.- CN Mataró El Tot (30 pts) *
5.- CN La Latina (27 pts)
6.- Cablescom EWZ (24 pts)
7.- CN Montjuïc (21 pts) *
8.- CW Dos Hermanas Emasesa (19 pts) *
9.- CN Moscardó (15 pts) *
10.- CN Sant Andreu (13 pts)
11.- CN Sant Feliu (3 pts)
12.- CN Vallirana (0 pts) *

* un partit menys
** dos partits menys

dissabte, 20 de febrer del 2010

Sabadell Astralpool i Alcorcón busquen el bitllet per les semis

El CN Sabadell Astralpool intentarà aquest tarda, a partir de les 17.00, remuntar els gol de desavantatge (13-14) a la tornada dels quarts de final de la Champions Cup. L'escenari serà la sempre temuda piscina d'El Pireu i el rival serà l'Olimpiacos. A més a més, el factor piscina pot ser un altre handicap important per les jugadores de Nani Guiu ja que, en el mateix escenari, es jugarà a les 20.00 un altre partit de la Champions Cup, el que enfrontarà al Vouliagmeni de Patri del Soto amb la Fiorentina italiana.

Per la seva banda, l'altre equip de la lliga espanyola que queda viu en competició europea, el CN Alcorcón, també es jugarà la classificació per semifinals aquest vespre. A les 18.00 s'enfrontarà a l'Orizzonte Catania de Blanca Gil amb l'objectiu de remuntar el resultat de l'anada (10-11).

Champions Cup - Quarts de final tornada
17.00 - Olympiacos SC (GRE) vs CN Sabadell Astralpool (13-14 a l'anada)
18.00 - Geymonat Orizzonte Catania (ITA) vs CN Alcorcón (10-11 a l'anada)
18.00 - Shturm 2002 Chechov (RUS) vs Kinef-Surgutneftegas Kirishi (RUS) (8-8 a l'anada)
20.00 - Vouliagmeni NC (GRE) vs Fiorentina Waterpolo (ITA) (10-9 a l'anada)

dimecres, 17 de febrer del 2010

Convocatòria Lliga Mundial Masculina, 4a jornada

El seleccionador espanyol masculí, Rafa Aguilar, ha fet pública ja la convocatòria pel partit de la quarta jornada de las Lliga Mundial que enfrontarà,  a Pontevedra, l'equip espanyol amb Romania el proper 23 de febrer.

El partit que va obrir aquest grup C, el Romania-Espanya, va acabar amb victòria romanesa per 9 gols a 7. Un altre resultat que no sigui una victòria deixaria als de Rafa Aguilar pràcticament fora de la Superfinal, ja que dels tres partits jugats tan sols ha guanyat en el seu desplaçament aTurquia i ocupa la tercera pòsició del grup.

La llista de convocats és la següent:

CN Atlètic-Barceloneta
Albert Español
Xavi Garcia
Dani L.Pinedo
David Martín
Marc Minguell
Felipe Perrone
Xavi Vallès

CN Barelona
Iñaki Aguilar
Blai Mallarach

CN Terrassa
Iván Galleg
Sergi Mora

CN Alcorcón
Mario García

CN Sabadell
Òscar Carrillo

Pro Recco
Guillermo Molina

dimarts, 16 de febrer del 2010

Tornem a ser aquí!

Gairebé tres setmanes més tard, el blog torna a funcionar. Ara que ja estic a Barcelona, intentaré anar a algun partit cada cap de setmana i fer-ne una petita crònica. L'objectiu és que, a final de temporada, la major part de clubs catalans tinguin la crònica d'almenys un partit en aquest blog. Evidentment, els equips de la província de Barcelona tindran més protagonisme al caure més aprop de casa. S'intentarà que els partits siguin de categories, ja que els resums i cròniques dels partits de lliga nacional són força accessibles a la xarxa. Tot i així, seguirem donant els resultats de les lligues nacionals, així com d'altres competicions europees.

El propòsit ja està fet. Ara falta complir-lo! ;)

Per aquest dissabte: CN L'Hospitalet - CN Badia, Campionat d'Espanya de 2a Divisió Femenina